Alcides JO19-1: (Te) gemakkelijk naar de winst

De tegenstander van vandaag bleek tijdens onze uitwedstrijd nog een lastig te nemen horde. Ondanks hun lage stand op de ranglijst, bleken zij voetballend meer in de huis te hebben dan verwacht. Aan de andere kant moet Alcides het zelf ook veel meer hebben van het voetballend vermogen. Mogelijk dat dit een uiterst geschikte tegenstander voor Alcides kan zijn, om zo weer lekker aan voetballen toe te kunnen komen.



Al snel bleek na aanvang van de wedstrijd dat het spelniveau van de bezoekers flink aan kwaliteit had ingeboet. Alcides kreeg veel ruimte en werd daardoor in gelegenheid gesteld om ver naar voren te kunnen voetballen. Rolder Boys leek enkel naar Meppel te zijn gekomen om de score van de Alcideanen zo laag mogelijk te houden. Keeper Roël van Alcides kwam gedurende de eerste helft nauwelijks tot niet in het spelletje voor. Dat zegt dan ook al wel genoeg waar de wedstrijd zich voor het grootste gedeelte afspeelde. Het was dan ook enkel wachten op het eerste doelpunt voor onze mannen. Deze liet niet al te lang op zich wachten. Een voorzet van rechts, belande uiteindelijk bij de tweede paal. Waar Rolder Boys in de veronderstelling was de zoveelste aanval te hebben afgeslagen, sloeg Dennis toe. Na het kort opstuiten van de bal, joeg hij de bal hard en laag binnen: 1 – 0. Op naar de volgende. Toch liet een uitbreiding van de voorspong relatief lang op zich wachten. Ondanks dat Alcides daarvoor meer dan genoeg kansen kreeg. De aanvallen verliepen over het algemeen vlotjes, maar voor of in de buurt van het doel van de bezoekers, waren de Alcideanen te slordig. Zelfs één op één, keeper Roder Boys tegenover een speler van Alcides, kreeg ons Alcides JO19-1 het niet voor elkaar om tot score te komen. Onze mannen werden in deze situaties meer dan genoeg de tijd geboden, maar evenzovele keren werd de bal onbesuisd over de lat gejaagd. Gemakzucht leek aan het spel van Alcides ten grondslag te liggen. Tegen dit spelend Rolder Boys had de voorsprong al veel hoger moeten zijn. Uiteindelijk was het Olaf die het dan toch lukte om Alcides naar een 2 – 0 voorsprong te schieten. Kort daarna leek Ramon Alcides naar de 3 – 0 te koppen, maar de voorzet van links was voor hem net iets te hoog. Mogelijk uit frustratie plukte Ramon de bal uit de lucht en legde deze neer op de plek waar Rolder Boys de toegekende vrije trap mocht gaan nemen. Aangezien de scheidsrechter deze handsbal als spelbederf betitelde, kon hij niets anders doen dan Ramon een gele kaart te tonen. Mooi balen, aangezien voor hem dit meteen een wedstrijd schorsing opleverde. Het duurde even, maar na enkele tellen drong dat ook bij Ramon door. Met enige frustratie vervolgde hij de wedstrijd. Tot aan de rust kwam er geen verandering in de stand, maar gezien de hoeveelheid kansen voor Alcides had dit zeker meer moeten zijn.



De tweede helft was een afspiegeling van de eerste. Rolder Boys kroop ver terug en het was voornamelijk aan hun keeper te danken dat de stand tot dan toe op 2 – 0 bleef staan. Alcides kwam wederom tot een groot aantal kansen, ook weer één op één, maar in het afronden waren de Alcideanen totaal niet effectief. Het derde doelpunt kwam er voor Alcides dan alsnog. Ramon wist de bal bij de tweede paal binnen te koppen na een goede voorzet van Boye vanaf rechts: 3 – 0. Daarna ging het met het afronden gelukkig wat beter aan Alcides-kant. Robin had een goede individuele actie in huis waarmee hij Hassan in stelling wist te brengen. Hassan liet deze kans niet onbenut en bracht de stand  op 4 – 0. Niet veel later schoot Soufian de vijfde binnen. Over links speelde hij zichzelf vrij en op Robben-achtige wijze krulde hij de bal rechts bovenin binnen: 5 – 0. Tegen het eind van de wedstrijd schoot Olaf zijn tweede en Alcides zesde binnen. Een goede combinatie tussen hem en Soufian ging daar aan vooraf: 6 – 0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en konden er wederom drie punten toegevoegd worden aan het totaal van 40. Alcides had het vandaag erg gemakkelijk tegen de bezoekers uit Rolden. Gezien het spelbeeld en de krachtsverhouding had de score veel hoger moeten uitpakken. Natuurlijk moet je tevreden zijn met de winst, maar gezien het aantal kansen mogen we niet geheel tevreden zijn met de afwerking daarvan. Ondanks dat heeft Alcides alles nog in eigen hand om de tweede plaats op de ranglijst veilig te stellen en tevens om de derde periode binnen te halen. Volgende week kan dit nog meer gestalte krijgen tijdens de uitwedstrijd tegen Oostenburg, maar dan zal daar wel de volle winst moeten worden gepakt. Gezien de kwaliteiten die Alcides heeft, is dit zeker mogelijk. Dan zal er wat afwerking betreft wel uit een ander vaatje moeten worden getapt. Alcides had het tegen dit Rolder Boys echt te gemakkelijk en dat had zijn weerslag op het spel van de Alcideanen. Volgende week naar Oosterwolde, waar Alcides duidelijk stappen wil maken richting het binnen halen van de derde periode. Of dat gaat lukken, we gaan het zien.



 



Tot dan.



 



Jan