Alcides MB1 is KAMPIOEN!!!

Alcides MB1 wordt kampioen in hol van de leeuw

De meiden van Alcides MB1 zijn er zaterdag in geslaagd om het kampioenschap van de najaarscompetitie overtuigend binnen te slepen in het hol van de leeuw. De enig overgebleven concurrent De Weide MB1 werd in Hoogeveen met maar liefst 1-7 verslagen door de ontketende formatie van Patrick Meerzorg en André Schapelhouman. Het was zonder twijfel de beste wedstrijd van Alcides MB1 in dit voetbalseizoen. In alle linies was het heilig vuur aanwezig.
En dat terwijl de Meppeler meiden voorafgaand aan dit laatste duel nog stijf van de zenuwen stonden. Ze liepen immers het risico hun voorsprong van zes punten nog kwijt te raken. Wanneer De Weide niet alleen deze zaterdag, maar ook volgend weekend (uit tegen SV Pesse MB1) de winst zou pakken, zou die ploeg op gelijke hoogte komen met Alcides en op doelsaldo en onderling resultaat de titel binnenhalen. Niet ondenkbeeldig, aangezien de heenwedstrijd in Meppel immers met 1-2 was gewonnen door de meiden uit Hoogeveen.  
Zo ver liet Alcides MB1 het echter niet komen. Ook zonder de die week ervoor geblesseerde Dionne Spijkerman was de geel-zwarte brigade absoluut de bovenliggende partij op deze zaterdag. De verdediging stond als een huis, het middenveld straalde veel creativiteit uit en de aanvalsters waren vastbesloten om te scoren. In de eerste twintig minuten leverde het veldoverwicht nog geen goal op, maar in de 23eminuut brak Daniëlle Lente dan toch de ban met haar 0-1. Toen zij nog geen drie minuten later ook de 0-2 scoorde, leek er al geen vuiltje meer aan de lucht. Geholpen door enkele vreemde arbitrale beslissingen wist De Weide de schade tot de pauze verder beperkt te houden.
Dat veranderde drastisch na de pauze. Binnen vijf minuten had Daniëlle de marge al verdubbeld en stond het ineens 0-4. De Weide gooide het hoofd daarna in de schoot en er volgde een galashow van Alcides. Lisa Timmerman trof de lat, waarna Daniëlle de rebound met haar vijfde treffer (net zo veel als de week ervoor tegen SV Pesse!) bekroonde. Romy Schapelhouman demonstreerde haar fraaie traptechniek met de 0-6 en Lesley Wensink tekende met haar 0-7 voor de mooiste goal van de wedstrijd. Na een applauswissel voor Daniëlle stopte de doelpuntenmachine abrupt. Dat De Weide in de slotseconden toch nog de eretreffer maakte, mocht de pret niet meer drukken: Alcides was met vlag en wimpel kampioen geworden!
Hiermee had de voltallige technische staf (niet alleen Patrick en André, maar ook assistent-trainer Kirsten Meerzorg en het leidersduo Frédy en Merlijn Kamerling) een hele grote pluim verdiend. Het was een geweldig gezicht hoe de voltallige spelersgroep en begeleiding van Alcides gezamenlijk in de middencirkel van het kunstgrasveld stond te hossen. Dit alles begeleid door een verrassend lekker zonnetje op deze zesde december. Zelfs gebak en rozen ontbraken niet.
Bij terugkomst in Meppel werden de kersverse kampioenen ook nog eens hartverwarmend ontvangen. Bestuurslid Peter Takens overhandigde aanvoerster Tessa Striethouldt een reusachtige bokaal en alle meiden van MB1 kregen een medaille om hun nek. Een patatje en een drankje maakte het feest compleet!

Hier volgen de namen van de kampioenen van Alcides MB1: Natalie Crew, Maureen Furda, Mette Kamerling, Daniëlle Lente, Danique Meerzorg, Laura van der Pol, Odette Robaard, Romy Schapelhouman, Jade Sinkgraven, Angelique van der Slikke, Dionne Spijkerman, Kyra Staats, Tessa Striethouldt, Lisa Timmerman en Lesley Wensink.          

Dit is een mooi stel, hoor!
Zie foto's klik hier