Alcides MB1 wint en verliest

Na de moeizame overwinning op VHK stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen SV Pesse op het programma. De coaches moesten in verband met een blessure van keepster Laura improviseren. Daniëlle en Belmina namen allebei een helft in het doel voor hun rekening.
Vanaf het begin liet Alcides niet zien wat het kan. Zoals gebruikelijk wel veel inzet, maar dit keer slordigheid ten top. De opdrachten werden tot ergernis van de coaches niet uitgevoerd. Het betere voetbal kwam van de Pessenaren, de betere kansen waren  voor Alcides. Onze meiden hadden het zich makkelijker kunnen maken door te scoren, maar ook dat zat er niet in. Op slag van rust werd het toch nog 0-1 door Dionne. De wijze waarop de bal na diverse pogingen in het doel werd gefrommeld was tekenend voor het voetbal van Alcides.
De tweede helft liet helaas geen beter spelbeeld zien. Met een mooi schot kwam Pesse ook nog eens langszij 1-1. Daniëlle zette met een voor haar karakteristieke actie Alcides weer op een voorsprong 1-2. Ondertussen was de wedstrijd onvriendelijk geworden. Onze aanvoerster liet zich uit de tent lokken en Alcides mocht met tien meiden verder. Een spannende periode waarin Alcides veelvuldig op eigen veld werd teruggedrukt volgde. Maureen maakte uiteindelijk een eind aan de spanning. Ze onderschepte in de laatste fase van de wedstrijd de bal in de Pesser verdediging en rondde oog in oog met de keeper kundig af 1-3.
Vlak voor het eindsignaal werd een overtreding gemaakt op Daniëlle. Een dikke enkel en een bezoek aan de huisartsenpost was het gevolg.
Zo pakt Alcides de winst in Pesse, maar verliest het de komende weken Daniëlle.