Alcides uitgebekerd

Na blamerende nederlaag

Zondag heeft Alcides de bekerwedstrijd tegen Emmen met 1-3 verloren. Door dit resultaat is Alcides uitgeschakeld in de beker.

Alcides begon de wedstrijd sterk en kwam na een half uur op voorsprong door Björn Zwikker die een afgemeten voorzet van Eric-Jan Lijzen binnen kon tikken.
Daarna hadden Yannick Kaluzi (die een zeer goede wedstrijd speelde) en Saba Gwedelidze Alcides voor rust in veilige haven moeten loodsen, maar beiden misten de hun gegeven opgelegde kans.

Na de pauze leek er voor Alcides weinig aan de hand, maar de eerste de beste kans in de wedstrijd voor Emmen in de 57e minuut, was meteen raak. Descelles was de doelpuntenmaker.
Alcides was hierna niet in staat de wedstrijd opnieuw naar zich toe te trekken, wat voor de supporters toch wel onthutsend was om te moeten constateren.
Met nog een dik kwartier te spelen scoorde Rajabu met een slap schot de 1-2. Vanaf een meter of twintig passeerde hij de blunderende keeper Bas Van Wegen.
Alcides probeerde hierna op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar teveel spelers speelden ver onder hun niveau waardoor er van collectief aanvalsspel geen sprake was. In de slotminuten maakte Baric nog te 1-3.

Alcides is door dit resultaat nu voor het tweede opeenvolgende jaar al in de poulefase uitgeschakeld in de beker.

Zondag wacht de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Germania. Hopelijk geven de 'mannen' van Alcides dan wel thuis...

Opstelling Alcides: Van Wegen, B. Sparenberg, Assenberg (Reijnen), Blokzijl, Kakassa, Lijzen, Bosman, Zwikker, Gwedelidze (Boom), Kaluzi, De Groot (Boverhof).