Alcides verslaat kampioen

Martin Van 't Ende krijgt publiekswissel

Alcides heeft zondagmiddag de competitie waardig afgesloten. Tegen de kampioenen van Hercules werd met 2-0 gewonnen.

Voor de wedstrijd vormden de spelers van Alcides een erehaag voor de spelers uit Utrecht die vorige week het kampioenschap in de hoofdklasse C gepakt hadden.

Acht Alcides spelers waren zondag niet inzetbaar door blessures en schorsingen. Op de bank zaten daardoor de A-junioren Sohrab Van Dijk en Danny Boverhof die beiden hun debuut zouden maken. Vorige week debuteerde al A-junior Alexander Boom en eerder in het seizoen maakten ook Carl Furda en Jasper Bos al hun debuut in het eerste van Alcides.
Een verrassing in de opstelling was Martin Van 't Ende. Na zijn blessure weer terug op het veld, als centrale verdediger. Hij speelde een prima laatste wedstrijd voor Alcides. Na negen seizoenen en 181 officiële wedstrijden waarin hij 27 doelpunten maakte vertrekt Martin naar Staphorst. We gaan hem missen bij Alcides.

De wedstrijd zelf was van redelijk niveau. Alcides begon fel aan de wedstrijd en liet de tegenstander weinig ruimte voor het geliefde combinatiespel. Daarbij creëerde het zelf een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Al na tien minuten stond de 1-0 op het scorebord. Een mooie combinatie over de as van het veld bracht Marco Woudsma in scoringspositie. De aanvallende middenvelder schoof de bal vanaf veertien meter droog binnen en bezorgde zichzelf daarmee een mooi afscheidscadeau. Marco stopt na dit seizoen helaas met voetballen vanwege studie.
Alcides hield ook na de voorsprong de tegenstander onder druk en speelde een goede eerste helft. Uit een vrije trap op twintig meter van het doel, krulde Martijn Bosman vier minuten na de openingstreffer via onderkant lat de 2-0 binnen.
Alcides kreeg via Saba Gwedelidze en Yannick Kaluzi voor rust nog uitgelezen mogelijkheden om de score verder op te voeren, maar het bleef bij 2-0.
Na de rust een veel feller Hercules, maar de Herculanen konden niet echt een vuist maken tegen de Alcideanen en zagen de combinaties telkens stuklopen op de hechte Alcides defensie.
Alcides kreeg ook in de tweede helft enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Uiteindelijk leek vlak voor tijd Frank Kuurman de 3-0 binnen te koppen, maar hij zou buitenspel gestaan hebben.

Een keurige 2-0 overwinning voor Alcides dus, wat de competitie afsluit op de 5e plek.

Op 2 juli zal Alcides samen met FC Meppel op veld 1 van sportpark Ezinge nog oefenen tegen bekerwinnaar PEC Zwolle, waarna het seizoen er echt opzit.

Na afloop van de wedstrijd werd Sebastian Sparenberg uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen seizoen. Winfried Tromop werd 2e en Bas Van Wegen 3e.