Alcides wint in beker van BCV

Eenvoudige en solide zege

Alcides heeft de tweede wedstrijd in de poulefase van de districtsbeker vanavond (dinsdag) winnend afgesloten. De hoofdklasser was in Meppel met 3-1 te sterk voor eerste klasser BCV uit Burgum.

Door Andor Heij

De wedstrijd was snel gespeeld, want Alcides stond vlot met 2-0 voor. Nadat de Meppelers twee mogelijkheden misten was het in de zesde minuut wel raak. Op aangeven van Roy Visscher mikte Rik Jan de Groot de bal via de paal in het Friese doel. In de 12e minuut werd na een actie van Yannick Kaluzi Bjorn Zwikker vrij voor BCV doelman Hendrik van der Laan gezet en Zwikker faalde niet: 2-0. De kleine honderd toeschouwers maakten zich op voor een monsterscore, maar die kwam niet. Alcides was niet zuiver in de opbouw en BCV knokte voor wat het waard was. Omdat de Alcides defensie goed stond wist BCV geen uitgespeelde kans te creëren.

BCV eindigt met negen man
Direct na de thee verstuurde Eric Jan Lijzen een goede lange bal en Kaluzi schoot één op één met Van der Laan de bal binnen: 3-0. Daarna volgde hetzelfde spelbeeld als voor de pauze. BCV was alleen dreigend voor het doel van de tegenstander en Alcides kreeg geen echte kansen meer. Zelfs niet toen BCV halverwege de tweede helft met tien man verder moest na een blessure van Hendrik Elzinga. BCV had toen al drie keer gewisseld. De Friezen beëindigden het duel zelfs met negen man. In de laatste minuut viel Ferdinand Harmens uit na een overtreding van Lijzen. Lijzen kreeg geel en BCV maakte er vanaf de stip 3-1 van. Jake Goldsmith liet tweede doelman Danny Bos, die na rust speelminuten kreeg, kansloos.

“We scoorden op de juiste momenten en we hebben achterin niks weggegeven”, analyseerde Alcides trainer Eduard Lindeboom na afloop de wedstrijd. “Als we meer rust bewaren kun je er vier of vijf maken. We waren slordig in balbezit. Maar het belangrijkste was het eerherstel na de 4-1 nederlaag tegen Urk.”

Zowel Alcides als BCV hebben na twee wedstrijden drie punten. Alcides speelt aanstaande zondag thuis tegen Emmen en BCV een dag ervoor tegen Urk.

Alcides – BCV 3-1. 1-0 Rik Jan de Groot (6.) 2-0 Bjorn Zwikker (12.), 3-0 Yannick Kaluzi (48.), 3-1 Jake Goldsmith (90, pen.)  Toeschouwers: 100

Opstelling Alcides: Van Wegen (76. Bos) B. Sparenberg, Blokzijl, Assenberg, Takens, Lijzen, Bosman, Zwikker, Visscher (34. Gwedelidze), Kaluzi, De Groot.

Bron: @zondagHKC Foto: Andor Heij