E5 speelt knap gelijk tegen kampioen!

Voor de mannen van de E5 stond de laatste wedstrijd van de najaarsreeks op het programma. De tegenstander van vandaag was SJO OFW E1. Dit team is vorige week kampioen geworden en wil eigenlijk op eigen veld het feestje compleet maken. De E5 staat 4e en kan ook niet meer anders eindigen. De druk is er dus af, waardoor er lekker gevoetbald kan worden. En toch waren de mannen van de E5 er op gebrand om de tegenstander de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen.


Het begin van de wedstrijd begon zoals verwacht. SJO OFW E1 zocht de aanval en lieten zien dat ze de terechte kampioen waren. Door goed verdedigen van Wout, Olivier en Zakariye kwam het niet tot kansen voor de tegenstander. De paar schoten die er door kwamen, waren een makkelijke prooi voor Hidde. Naarmate de eerste helft vorderde kwam het middenveld meer en meer in handen van Alcides. Lasse en Tygo waren goed op dreef en daardoor kon er ook meer de aanval gezocht worden. Milan kwam een paar keer goed door aan de zijkant, maar werd daar telkens tegengehouden. De ene keer volgens de regels en de andere keer niet. De vrije trappen die hieruit volgden leverden wel wat kansjes op; Milan schoot een vrije trap over en een voorzet van Dani W kwam net achter Tygo terecht, waardoor hij de bal niet kon inkoppen. Helaas werd er niet gescoord. Aan de linkerkant van het veld liep Dan H zijn longen uit zijn lijf, waardoor zijn tegenstander ook niet echt aan aanvallen toekwam. Als er aan die kant al een speler doorkwam, was er altijd nog Olivier. Die gaf deze dag alles, waardoor hij toch wel wat gehavend uit de strijd kwam. Doordat er aan beide kanten niet gescoord werd, was de ruststand 0-0.


Na de rust ging Alcides weer verder met het zoeken naar het doelpunt. Zo kwamen de mannen er een aantal keren over de rechterkant gevaarlijk uit. Dit leidde tot kansen voor Tygo (miste helaas de bal) en Dani H (kreeg de bal net achter zich). Het spel van SJO OFW werd meer fysiek en dit betekende wel een ommekeer in de wedstrijd. De spitsen kregen wat meer ruimte, maar de verdedigers en anders Hidde kon steeds op tijd ingrijpen. Dat de jongens van de E5 moe werden, was te zien. Maar ze bleven knokken voor een goed resultaat. Op het laatst was het meer het voorkomen van een doelpunt, dan proberen zelf te scoren. De thuisclub bleef namelijk druk houden om hun laatste thuiswedstrijd te winnen. Gelukkig voor de E5 lukte dit niet. Hidde hield zijn doel heel erg knap schoon! Omdat ook Alcides niet scoorde was de eindstand van deze erge leuke wedstrijd 0-0! (Maar Wout vond dat Alcides eigenlijk wel als winnaar van het veld ging, want Alcides nam de penalties veel beter. Hidde werd namelijk hierbij ook niet gepasseerd en Alcides scoorde er wel een paar!)


Al met al kan de E5 terugkijken op een prima wedstrijd, maar zeker ook op een prima competitie. Er werd niet ondergedaan voor de bovenste teams. Met een beetje meer geluk (en wat meer concentratie in sommige wedstrijden) had er meer in gezeten. Na het winterse uitstapje in de zaal gaan de mannen van de E5 in 2016 weer verder op het veld.