Enerverend gelijkspel Alcides

tegen Rohda Raalte
Kopduel om de bal (Foto: Annet van Raalten Sallandvoetbal.nl)

Een wedstrijd die twee kanten op kon en dus eigenlijk wel terecht in een (helaas doelpuntloos) gelijkspel eindigde.

Alcides en Rohda maakten er een mooie open wedstrijd van met veel goede kansen aan beide zijden.
In de eerste helft waren de beste kansen voor Rohda en na de pauze kregen de Sallanders ook nog een grote kans op de openingstreffer. Daarna waren de betere kansen voor Alcides, Herre Huberts en Yannick Kaluzi hadden de winnende treffer op hun schoen, maar verdiend zou de overwinning alleen geweest zijn op basis van de tweede helft.

Zowel bij Rohda als bij Alcides was men tevreden over het getoonde spel. Rohda speelde weer als in de 1e periode en Alcides liet zien een ploeg te zijn die met elke tegenstander 'meekan'. Over het resultaat waren beide ploegen niet tevreden, zowel Martin Drent als Eduard Lindeboom hadden mogelijkheden gezien om de volle buit te pakken.

Bij Alcides werd deze week nog gemeld dat Sebastian Sparenberg en Melvin Velthuis weer met de bal en de groep trainden, na slepende blessures. Zondag viel er echter een nieuwe zware knie blessure te noteren. Na 25 minuten moest Rik-Jan De Groot van het veld af. De hoop is er dat het mee valt, maar het lijkt vooralsnog niet positief.

Met het gelijke spel klimt Alcides naar de 8e positie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen nieuwkomer AFC Arnhem.

Samenvatting van de wedstrijd, klik hier

Speler van het jaar verkiezing
Bas Van Wegen 3 punten
Björn Zwikker 2 punten
Herre Huberts 1 punt
Klik hier voor de volledige ranglijst van de 10e speelronde van het tweenul spelersklassement