Gedreven Alcides pakt punt

1-1 gelijkspel tegen Quick '20

Taco Reijnen heerst in de lucht  (Foto Daan Prest)

“Wij bepalen wat er gebeurd”, zo zei Ryan Snelders, inderdaad de zoon van Theo en laatste man van Quick ’20, in de Twentse Courant voorafgaand aan het duel met Alcides.

In de eerste helft leek de verdediger van Quick gelijk te krijgen. Quick domineerde het spel en kwam met een ‘lucky’ van de verder onzichtbare Jordi Kamphuis, met uitzondering van 90 minuten mekkeren tegen tegenstanders en scheidsrechter, al na tien minuten op 0-1.
Na de voorsprong bleef Quick de betere ploeg, maar net als in de eerste tien minuten wist het geen enkele echt uitgespeelde kans te creëren.
Ook Alcides creëerde vrijwel niets waardoor met 0-1 de kleedkamers opgezocht werden.

Bij Alcides was het inmiddels wel duidelijk dat de zelfuitgeroepen titelkandidaat uit Oldenzaal die middag niets zou gaan bepalen. Een tandje erbij en deze ploeg is te pakken zo was de volle overtuiging in de kleedkamer.

Op het veld werden woorden omgezet in daden. Quick kwam niet meer aan voetballen toe onder druk van een zeer gretig en hard werkend Alcides. Het wachten was op de gelijkmaker. Na enkele plaagstootjes viel deze in de 57e minuut, vanaf een kleine twintig meter schoot Eric-Jan Lijzen de 1-1 onhoudbaar binnen.
Alcides wilde erop en erover, maar kansen creëren bleef ook in de tweede helft lastig voor beide ploegen. Uit een corner kopte Benedict Sparenberg nog bijna de 2-1 binnen in de 65e minuut.
Hierna kwam de wedstrijd weer meer in evenwicht door het geblesseerd uitvallen van Lijzen en het inbrengen van Loohuis en Weusthof bij Quick, de laatste zat op de bank vanwege te weinig trainingsarbeid door studie.
Het bracht de jonge ploeg van Quick meer in balans en Quick probeerde alsnog op jacht te gaan naar de overwinning, maar eigenlijk wist het ook nu weinig kansen uit te spelen.
In de slotfase pakte Herre Huberts nog een rode kaart. De enthousiaste aanvaller speelde vol de bal, maar zijn tackle was dusdanig onbesuisd dat de leidsman direct rood gaf. Huberts is inmiddels voor vier wedstrijden geschorst.
In blessuretijd leek Roy Visscher op weg naar een overwinning voor Alcides, maar hij werd tot verbijstering van velen afgevlagd voor buitenspel.
In de laatste seconde kreeg Dennis Blokzijl zijn tweede gele kaart, waardoor Alcides de wedstrijd met negen man eindigde.

Het arbitrale trio maakte vanmiddag een niet al te beste indruk. Het blijft raar dat scheidsrechters door de KNVB het hele land doorgestuurd worden, maar we in Sneek tegen SWZ een Friese scheidsrechter treffen en in Meppel tegen een Twentse ploeg een scheidsrechter uit Enschede hebben.
Ondanks de twee rode kaarten en het gelijke spel overheerste toch een tevreden gevoel bij Alcides. Een zwaarbevochten gelijkspel tegen een sterke tegenstander. Klik hier voor een beeldverslag van Daan Prest.

Zondag naar Nijmegen, NEC uit. Voor een beeldverslag rondom deze wedstrijd is Alcides te volgen op Snapchat, accountnaam: mvvalcides

Opstelling Alcides: Van Wegen, B. Sparenberg, Blokzijl, Reijnen, Takens, Bosman, Lijzen (Van der Tuuk), Zwikker, Visscher, Kaluzi, De Groot (Huberts).