Oefencampagne Alcides in Ellmau

Schitterend decor tijdens de start van de voorbereiding

Daar waar menig prof-club zich in eigen land diende voor te bereiden op de seizoensstart, ging de voltallige selectie van Alcides naar de Oostenrijkse Alpen, naar Ellmau.
Met maar liefs 35 man werd er neergestreken in het befaamde Alcides skidorp.
De accommodatie van SC Ellmau stond de Alcides selectie ter beschikking. Een schitterende accommodatie waar ook Sankt Pauli en Eintracht Frankfurt graag gebruik van maken in hun voorbereiding.

De selectie arriveerde dinsdag eind van de middag en werd in feestcafé Fabels welkom geheten door voorzitter Eric Grotens en natuurlijk ook door de initiator van dit alles, vice-voorzitter Jan Bos.
Na een heerlijke nasi-maaltijd verzorgd door Fabels-uitbater Patrick Westra en zijn ouders werd het appartementencomplex opgezocht en installeerden de spelers en staf zich daar.
's Avonds werd een bezoek aan het dorpje gebracht, maar echt laat werd het niet, immers de volgende morgen stond de eerste training gepland.


Trainen in een schitterende omgeving

Het weer werkte de eerste twee dagen niet echt mee, waardoor er in de regen getraind werd, maar dat maakte de spelers weinig uit, ze hadden een enorme honger naar de bal.
De derde en vierde dag lieten de weergoden ruimte aan de natuur om te laten zien hoe prachtig zij is. Onder een strakblauwe hemel en toezicht van 'der wilder Kaiser' werd in een ontzagwekkende en verbijsterend mooie omgeving getraind. Een perfect veld en een geïnspireerde groep deden de rest.
De trainingen waren van hoog niveau, de fitheid van de spelers werd getest en er werd genoten van de perfecte omstandigheden in Ellmau.
Helaas ging de oefenwedstrijd tegen SC Ellmau niet door, aangezien zij op vrijdag voor de beker moesten spelen.


Bergop fietsen, pittig stijgingspercentage

De middagen werden besteed aan zwemmen, een tennistoernooi (gewonnen door Danny Bos en Roy Visscher), met de fiets de berg op en met de benenwagen naar beneden. Kortom genoeg te doen. Tussendoor werden ook nog de doelstellingen voor komend seizoen en andere teamzaken besproken.


Hiken in de bergen, adembenemend uitzicht


Tennistoernooi with a view

De avonden waren gezellig, er was vanzelfsprekend een sportquiz, georganiseerd door de spelers Martijn Bosman en Herre Huberts en gewonnen door team Lijzen/Hauwlo/Reijnen/Van der Tuuk.
Een spontane karaoke liet zien dat de meeste spelers en staf uitstekend kunnen zingen, een paar uitzonderingen daargelaten.


Feestcafé Fabels, als zo vaak ook nu weer de uitvalsbasis

Een zeer geslaagd trainingskamp zo mag de conclusie wel zijn, tot in de kleinste details perfect voor elkaar. De geluiden van de staf en de spelers waren louter positief.


Verkoeling in een ijskoud beekje gevuld met smeltwater uit de bergen, hoe klein kan-ie zijn...

Een groot dankwoord aan Jan en Zwanita Bos die dit zo perfect georganiseerd hebben. En verder dank aan Patrick, Wiel en Marie-José Westra voor de goede zorgen in Fabels.

Volgend jaar gaan we weer, de (voetbal) accommodatie is al besproken.