Stadsderby Dames Alcides - Dames FC Meppel



Afgelopen donderdag was het eindelijk zover, de eerste wedstrijd voor de dames van Alcides en gelijk een heuse stadsderby met de dames van FC Meppel. 
De hele week was de spanning al te merken op de whatsapp, honderden berichten zijn ge-appt.
Op de speeldag zelf waren enkele dames slecht geconcentreerd op het werk, anderen hebben grote delen van de dag op bed/bank gerust en sommigen niet gegeten, de spanning was te groot en we hadden geen idee waar we stonden op voetbalgebied. 
Na een gezamenlijk "bakkie" in de mooie nieuwe kantine, gingen we omkleden. In een geleend tenue (bedankt Alcides 4) en na een duidelijke tactische bespreking van de trainers mochten we de wei in. Donders, wat was er een publiek op de been. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Alcides1 jaloers was op ons grote publiek. 
Na de gebruikelijke gedegen warming-up floot de scheidsrechter voor de aftrap. FC Meppel zette gelijk druk en imponeerde met hun harde trappen naar voren. We lieten ons niet van de wijs brengen en bleven mooi positiespel spelen. Na enige minuten bleken we ook daadwerkelijk sterker te zijn, de dames van FC Meppel gingen merken dat ze eigenlijk te weinig wissels hadden en moe werden.
Wij roken onze kansen en door goed overspel scoorde Frauke ons 1e wedstrijddoelpunt. Trots maakte deel van ons allen.
Na de thee- en plaspauze (we bleven natuurlijk zenuwachtig), zijn we weer vol aan de bak gegaan. Door de regen werden de bal en veld gladder en daar moesten we even aan wennen. Gelukkig maakte Erna het verlossende 2e doelpunt. FC Meppel werd fysieker en probeerde wederom met harde trappen naar voren de bal voor het doel te brengen. We lieten ons niet
op de kop zitten. Natasja bleef onverminderd scherp in het doel en Susan heeft ons als topverdediger door de laatste minuten gesleept.

Dames Alcides - FC Meppel 2 - 0.
We zij supertrots op dat resultaat. Iedereen bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt en natuurlijk ook de goede scheidsrechter!