Staphorst 13-2 -- Alcides 13-3 3-3

Staphorst   1 oktober 2016 



Na een regenachtig begin van de morgen en onder een nog grijs wolkendek start de wedstrijd Staphorst tegen Alcides. Alcides is het meest in balbezit, echter na enkele minuten neemt een Staphorster de bal op zijn pantoffel en weet voor het doel van Alcides te komen. Hij haalt uit en scoort het eerste doelpunt.  



De mannen van alcides kunnen dit niet over hun kant laten gaan en Boaz neemt de bal op volle snelheid mee naar voren tot vlak voor het doel van de tegenstander. Hij wil de bal op doel schieten maar een verdediger van Staphorst weet dit te voorkomen.  



Op het middenveld wordt gevochten om de bal, met een tackle op Kjeld tot gevolg. Maar hij  geeft zich niet gewonnen en staat direct op om de bal weer te veroveren. Dicky neemt de bal mee voor het doel en weet dan via de paal te scoren.  



Wederom lukt het hem door te breken over rechts en neemt hij de bal mee op hoge snelheid tot vlak voor het doel van de tegenstander. Dit keer lukt het hem niet om een doelpunt te scoren helaas. 



De jongens staan vaak voor het doel van de tegenstander. Dit resulteert in een mooie actie waarbij Dicky de bal voorzet voor Salmane, zodat hij  uit kan halen voor een schot op doel. De keeper staat op de goede plek en weet deze aanval van Alcides te pareren. 



Een uitbraak van Staphorst en een schot van veraf op het doel die raak is. En hoewel Alcides meer in balbezit is weet Staphorst er, enigszins geholpen door de scheids,  in de eerste helft 3 in te schieten, waardoor het voor rust 3-1 staat.  



Na de rust en een peptalk van de trainer komen de jongens vol goede moed het veld op. Ze beginnen dan ook voortvarend met een doorbraak van achteren door Dani, die de bal afspeelt op Kjeld. Een mooi schot volgt in de goede hoek van het doel, maar de bal gaat net naast. Dit belooft wat voor de tweede helft! Dani komt nog een keer van achteren met de bal op de voet en weet deze mooie actie om te zetten in een schot op doel. De keeper is kansloos en kan dit harde, hoge schot met geen mogelijkheid tegenhouden, 3-2.  



Dan scoort Julian de gelijkmaker uit een een bal die terugkaatst van de keeper na een eerder schot op doel. Er volgen nog meerdere acties van de spelers van Alcides en de keeper van Staphorst moet hard werken om alle schoten op doel tegen te houden. Nog een prachtige actie van Boaz volgt, maar helaas na twee keer een half uur spelen blijft de stand op 3-3.