Vier verslagen van Alcides E4

Alcides E4 verliest geflatteerd van Steenwijk E1

Meppel – Alcides E4 leed een geflatteerde nederlaag tegen Steenwijk E1. De mannen van trainers Eric en Roël gingen op eigen veld met 0-6 ten onder. Onnodig want grote delen van de strijd was de thuisploeg minstens gelijkwaardig aan de Steenwiekers. Alleen het begin en het eind nekten de geelzwarten. Al na 34 seconden stond het 0-1 en binnen 5 minuten was het 0-2. Daarna scoorden beide ploegen lange tijd niet. Alcides kreeg prima kansen, maar deze maakte men niet af. Na de 0-2 ruststand was de slotfase weer van matige kwaliteit. In de laatste acht minuten liep de achterstand dus op naar 0-6. En dat terwijl in Steenwijk nog een nipt 2-3 verlies was geleden. Jammer en pijnlijk helemaal omdat in Tara een prima invalster in het veld stond, die zeker ‘haar mannetje’ stond. Aine en Amin waren namelijk afgehaakt en die aderlating was in het spel van de Alcideanen zeker te merken.
Dat het wel had gekund bleek uit de strafschoppenserie die met 4-1 werd gewonnen! Steenwijk nr. 2 miste, Thomas 1-0, Stwk 3 gestopt door doelman Bryan, Stefan gestopt, Stwk 4 over, Sander 2-0, Stwk 5 2-1, Tara 3-1, Stwk 6 gestopt, Mika gestopt, Stwk 7 gestopt, Job 4-1, Stwk 8 naast, Fons gestopt, Stwk 9 naast, keeper Bryan gestopt, keeper Stwk naast.

Alcides E4 – Steenwijk E1 0-6
Scoreverloop: 1. Stwk spits 0-1, 4. Stwk rechterspits 0-2, 43. Stwk midmid 0-3, 45. Stwk  spits 0-4, 47. Stwk linkerspits 0-5, 48. Stwk spits 0-6.
Toeschouwers: 38
Scheidsrechter: Henk P. Haxe
Opstellingen Alcides E4: Doel: Bryan; Achter: Mika en Thomas; Midden: Tara, Fons en  Sander; Voor: Job en Stefan.

Zaterdag  17 mei

Alcides E4 verliest onnodig van Staphorst E2

Meppel – Alcides E4 ging op eigen veld ten onder tegen Staphorst E4. Was er uit na een fantastische pot voetbal nog gewonnen met 5-2, nu verloor de thuisclub met 0-2. Opnieuw waren er veel kansen, maar wisten de Alcideanen niet te scoren. En weer was Aine er niet bij en dat was misschien weer te veel van het goede. Voor rust viel na ruim dertien minuten voetbal de 0-1 uit een corner. Tot twee keer toe brachten de gasten de bal in. De derde keer keeper Stefan het nakijken, helaas. In de slotminuut viel de 0-2, nadat Fons de kans van zijn leven voor de ogen van Oma Roelie en mama Marleen gemist had. Dat was echter niet het grootste punt, want zijn teamgenoten hadden genoeg mogelijkheden gehad om de strijd in evenwicht te brengen. Zuur dus deze nederlaag. De ploeg van de trainers Roël en Eric zakt nu een beetje weg op de ranglijst. Misschien kan de stadsderby tegen MSC daar volgende week verandering in brengen. De Meppeler broederstrijd is altijd een apart duel!!!
De penaltystrijd leverde winst op voor Alcides. Een schrale troost! Staphorst nr. 2 0-1, Sander naast, Stph 8 0-2, Fons 1-2, Stph 4 naast, Job naast, Stph 5 naast, Bryan 2-2, Stph 6 over, Mika naast, Stph 7 2-3, Amin over, Stph 10 lat, Thomas 3-3, Stph 3 gestopt, keeper Stefan 4-3, Keeper Stph over.

Alcides E4 – Staphorst E2 0-2
Scoreverloop: 14 Spits Staphorst 0-1, 50. Middenvelder Staphorst 0-2.
Toeschouwers: 34
Scheidsrechter Henk ‘Tennis’ Haxe
Opstelling Alcides: Doel: Stefan; Achter: Mika, Thomas en Amin; Midden: Fons, Sander en Stefan: Voor Bryan en Job.
Alcides E4 walst met 6-2 over MSC E4 heen

Alcides E4 pwint eenvoeudig van mSC E4

Meppel – Alcides E4 heeft de stadsderby tegen MSC E4 moeiteloos met 6-2 gewonnen. Het team van trainers Eric en Roël walste goed voetballend over de zwartwitten heen. Alleen aan het begin van de tweede helft was er even een dipje te zien in het spel van de thuisclub. Verder waren er weinig minpuntjes op het voetbal van de geelzwarten aan te merken. Keeper Thomas, die met een vervelende liesblessure speelde, keepte als een tijger. De verdediging met Mika, Fons en Amin gaf nauwelijks kansen weg en speelde vooral aanvallend. Middenvelders Sander en Ayne waren overal te vinden en verdeelden het spel prima. Aanvallend waren Bryan en Job voortdurend gevaarlijk. Het leverde zes puntgave treffers op en slechts twee tegen. In deze vorm kan Alcides E4 weer naar boven kijken en zal na een rustperiode vanwege de meivakantie de draad weer opgepakt worden tegen Steenwijk E1. Daar is ook nog een appeltje mee te schillen, omdat in Steenwijk jammerlijk verloren werd met 2-3.
De strafschoppenserie won MSC met 4-5. Sander 1-0, Twan (MSC) gestopt, Fons paal, Max (MSC) 1-1, Ayne naast, Elias 1-2, Stefan 2-2, Emely (MSC) over, Mika over, Finn (MSC) 2-3, Amin gestopt, Ronaldo (MSC) 2-4, Bryan 3-4, Mohammed (MSC) paal, keeper Thomas 4-4, keeper Ilja 4-5.

Alcides E4 – MSC E4 6-2
Scoreverloop: 4. Sander (schot van afstand) 1-0, 17. Amin (na soloactie en een-tweetje met Stefan) 2-0, rust, 26. Emely (MSC, van dichtbij) 2-1, 30 Bryan (hard schot) 3-1, 35. Bryan (van dichtbij) 4-1, 42. Sander (intikker na schot Bryan) 5-1, 47. Fons (van dichtbij) 6-1, 48. Mohammed (MSC, van dichtbij) 6-2.
Toeschouwers: 46
Scheidsrechter: Henk ‘Sporthal Het Vledder’ Haxe.
Opstellingen:
Alcides: Keeper: Thomas. Achter: Mika, Ayne en Fons. Midden: Stefan en Sander. Voor: Job en Bryan.
MSC: Keeper: Ilja. Achter: Twan, Mohammed en Finn. Midden: Emely en Max. Voor: Ronaldo en Elias.

Zaterdag 12 april

Alcides E4 krijgt met 3-6 klop van koploper Giethoorn E1

Meppel – Alcides E4 heeft het voor de tweede keer niet kunnen bolwerken tegen koploper Giethoorn E1. In het thuisduel moesten de jongens van trainers Roël en Eric met 3-6 het onderspit delven. Op basis van het vertoonde spel kon daar weinig tegenin gebracht worden. Steeds kwam Alcides wel terug, maar elke keer liepen de Gietersen ook weer uit. Het voetbal was beslist niet slecht aan de zijde van de thuisploeg. Giethoorn was dit keer opnieuw gewoon een maatje te groot. Gelukkig had het duel een zeer sportief en vriendelijk karakter. De stemming was opperbest in tegenstelling tot het duel in het kanalendorp, waar twee ‘fanatici’ aan de zijlijn aan ‘spelbederf’ deden, ondanks verwoede pogingen van Alcideanen om de zaak te sussen. De leiding van de roodwitten was helemaal vernieuwd en de beide trainers toonden zich ambassadeurs van het jeugdvoetbal uit hun dorp.
In goede harmonie werd de wedstrijd afgesloten waarna de penaltyserie verrassend door Alcides met 4-2 gewonnen werd. Robert (Giethoorn) 0-1, Amin gestopt, Stefan (G.)  0-2, Sander 1-2, Ramon (G.) gestopt, Thomas gestopt, Hidde (G) over, Fons 2-2, Igo (G) gestopt, Mika 3-2, Sten (G) gestopt, Job 4-2, Kevin (G) gestopt, Bryan gestopt, Sam (G) naast, keeper Stefan gestopt door keeper Stan van Giethoorn, Stan schot gestopt door keeper Stefan van Alcides.

Alcides E 4 – Giethoorn E1 3-6
Scoreverloop: 4. Spits Igo (Giethoorn) 0-1, 6. Linkerspits Sten (G.) 0-2, 8. Bryan (hard schot) 1-2, 17. Rechterspits Sam (G.) 1-3, 25. Bryan (hard schot) 2-3, rust, 32. Spits Sam (G) 2-4, 43. Spits Sam (G) 2-5, 48. Job (schot) 3-5, 49. Spits Sam (G) 3-6.
Toeschouwers: 33
Alcides E4: Keeper: Stefan. Achter: Mika, Thomas en Fons; Midden: Bryan en Amin. Voor: Sander en Job
Giethoorn E1: Keeper: Stan. Achter Kevin, Robert en Ramon. Midden: Hidde en Stefan. Voor: Igo, Sam en Sten.