Winst voor F2 in de eerste competitiewedstrijd


Na woensdag een zware nederlaag geïncasseerd te hebben tegen Nijeveen in de laatste bekerwedstrijd, staan alle 8 de spelers van F2 vanochtend strijdlustig om 7:45 uur op een verder lege parkeerplaats van Alcides. Er is een 9-de speler die ons team komt versterken, Jesse van Ommen, die start volgende week  tijdens de training in ons team. Alvast welkom Jesse!



Voor de tegenstander Wolvega F3 is dit de eerste wedstrijd van het seizoen. De kleedkamers zitten aanvankelijk zelfs nog op slot! Wolvega F3 heeft niet meegedaan aan de bekerwedstrijden, want daar deden alleen F1 en F2 aan mee bij hen.



Met een laag hangende felle zon komen onze toppers het veld op. Als volleerde profs begint het inspelen. Keeper Jens krijgt nog even keepertraining. De spelers staan in 2 groepen links en rechts op het veld in te spelen.



Onze aanvoerder Jesper geeft de scheidsrechter, die later uitstekend zal fluiten, een hand en wenst hem een fijne wedstrijd. Na het startschot heeft Alcides meteen de overhand. Florian aan de bal en al een kans voor Jesper na een mooie voorzet van Anra. Nu is het nog mis, maar dat zal hij later dubbel en dwars inhalen.



Op eigen helft brengt Hilde weer wat rust in het spel en brengt de bal weer naar voren. Er wordt overwegend op onze helft gespeeld en als de bal toch weer op de andere helft is besluit Jesper dat het tijd wordt voor een doelpunt. Na 7 minuten scoort hij zijn eerste. 0-1



Als Wolvega in eigen strafschopgebied besluit via een tackle op Jesper te voorkomen dat er een 2-de punt valt, fluit de scheidsrechter en geeft een penalty! Jesper staat zijn mannetje en schiet hem er glorieus in via de handen van de keeper. 0-2



Dan is Wolvega aan de beurt in de 12-de minuut. Ook al houden Eva en Anra aanvankelijk de poort dicht. Wolvega passeert op miraculeuze wijze de verdediging en de uitloop actie van Jens is, ondanks de snelheid, helaas net niet voldoende om een doelpunt te voorkomen. Doelpuntje voor Wolvega. 1-2



De volgende actie komt weer van Alcides. De voorzet van Hilde komt recht op de voet van Mander, die hem in gedachten al de kruising in ziet gaan, maar hij vliegt net over.



Dan breekt Frank, die vaak op de goede plek staat en zijn medespelers keurig aanspeelt, door de verdedigingslinie van Wolvega heen. Vanuit, bijna de hoekvlag,  schiet hij snoeihard op het doel, waar op dat moment de keeper heel goed staat te keepen.



Vanuit het niets komt Wolvega door een counter ineens  op 2-2. F2 schakelt daarop een tandje bij en drukt Wolvega weer in de verdediging.  Niet de moed opgeven, maar meteen gebrand om een mooie goal te maken gaan ze weer richting de goal van Wolvega, waar een hoekschop uit komt.



Dan breekt Jesper weer uit en struikelt over een gapend gat op het veld, de velden in Wolvega kunnen nog wel een iets betere terreinknecht gebruiken. Dat kan de beste gebeuren, dat blijkt! Het is weer Jesper die er na een mooie voorzet van Eva één in wil zetten, maar…..recht in de handen van de keeper.



Vervolgens krijgt Frank de bal op de middenlijn en besluit met een enorme loei de bal op het doel te schieten maar mist helaas.



Dan gaat Alcides het over het midden proberen, wat een goede keuze blijkt te worden. Via Anra, die uitstekend ziet dat Jesper naar een vrije plek rent, schiet hij de 3-de goal binnen. Een hattrick! 2-3



Na een kleine blessure bij Wolvega, die gelukkig meevalt geeft Frank weer één van zijn mooie voorzetten aan Jesper die kan schieten………op de paal! En dan krijgt ‘ie ook nog eens op zijn kop van zijn vader omdat ‘ie hem af had moeten spelen volgens hem. Nou, na een hattrick mag je best even een solootje opvoeren hoor!



Dan besluit de scheidsrechter tot het nemen van een vrije trap waarbij de tegenspelers van Wolvega bibberend plaats nemen in het muurtje. Na een enorme knal van Frank bleek na het optrekken van de stofwolken dat hij de goal net gemist had.



Na de ranja staat F2 al snel weer op het veld, terwijl Wolvega nog een teambespreking houdt. Frank gaat keepen. Met een actie van Jens, waarbij hij langs de zijlijn het hele veld de bal bij zich houdt, verliest hij hem voorin. Kort daarna schiet Anra richting goal, maar mist.



Vervolgens houdt Hilde een doorgebroken speler tegen. Als de keeper van Wolvega dan niet al te sterk uittrapt probeert Hilde ervan te profiteren, maar schiet tegen de paal!



Dan schiet keeper Frank de bal naar de andere kant van het veld. Als ‘ie minder bescheiden zou zijn in het uitlopen, had ‘ie nog kans gehad om te scoren!



En dan komen er 3 kansen kort na elkaar. Eerst 1 van Wolvega, maar die mist. En dan komen de kwaliteiten van F2 weer naar boven. De 2 kansen van F2 worden allebei verzilverd. De laatste 2-5 wordt gescoord door Mander die juichend het veld over gaat.



De zetter van de vierde goal heeft het niet verdiend, maar we zagen niet wie het was! Was het Florian, die dwars over het veld lopend meerdere malen pogingen heeft gedaan om voorbij de verdediging van Wolvega te komen, met zichtbaar een mooie actie in zijn hoofd?*



Dan heeft Jens ineens, tot zijn eigen verbazing, de bal klemvast, schiet ‘m richting Eva, die op de goal schiet, waarna de keeper van Wolvega tot zijn verbazing ineens op de bal zelf zit!



Terwijl Jens de bal stillegt en vanuit een 360 draai de bal een poeier wil geven voor de goal van Wolvega, schiet Anra (tijdens de draai van Jens) de bal weg richting goal…….helaas ging ‘ie er niet in.



Op het moment waarop Frank vervolgens koelbloedig op de doellijn blijft staan nadat er een doorgebroken speler van Wolvega recht op hem afkomt, waarna hij het schot ook nog eens tegenhoudt,moet bij Wolvega de moed in de schoenen gezakt zijn.



F2 besluit dat er net voor het eindsignaal nog wel 1 in kon en na een mooie, sportieve wedstrijd, waarin goed samengespeeld is, schiet de topscoorder van de wedstrijd zijn 4-de. 2-6



Bij de doeltrappen na de wedstrijd is de scoringsdrift nog steeds aanwezig bij Alcides (Florian, deze heb ik wel gezien!) en deze wordt ook ‘gewonnen’ met 5-4. Dan worden er met een nog steeds fel schijnende zon handen geschut en wacht de douche.



Dit belooft nog wat voor de rest van het seizoen. Er is aan de kant in ieder geval genoten van deze leuke en goede wedstrijd met grote inzet van alle voetballers!



 



* Ja, het was Florian, zo meldde deze achteraf trots