​Alcides E2 laat overwinning liggen in 2e helft

Op deze zaterdag met mooi voorjaarsweer en een winterse wind moest het gaan gebeuren tegen SJO WIJC E1. In de afgelopen wedstrijden waren we niet de mindere ploeg, maar vergaten we te winnen en liepen we alsnog tegen een dikke nederlaag aan. Onnodig. Vandaag was de E1 van SJO WIJC onze tegenstander. Een ploeg waar we eerder in de najaarscompetitie nipt van hadden verloren. Vol goede moede deden we onze warming up en begonnen we aan de wedstrijd. Voordat we doorhadden dat de wedstrijd was begonnen, stonden we uit een corner al om 0-1 achter. Een tegenvaller. Gelijk kregen we ook het betere van het spel. Via een splijtende pass van achteruit door Remco, kon Fahno richting het doel. Hij gaf de bal keurig af op de meegekomen Boyd en na een paar minuten stond het 1-1. De wedstrijd speelde zich grotendeels af op het middenveld, zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. Een mooi evenwicht. Zo trapte Crijn een goede corner, die door een haar na werd gemist door Aron. Aan de andere kant bracht Thijn redding op een afstandschot.

We begonnen sterk aan de tweede helft en kregen een aantal kansen. Uit een goede counter kregen Fahno en Crijn de bal er niet in en stond de keeper van de tegenstander een paar keer in de weg. Ook kreeg Aaron een kans voor open doel. Hij gleed weg en zo ging ook deze kans verloren. Zo misten we wel een aantal goede kansen en bleven we het proberen. Een oude voetbal wet zegt dan juist dat op zo'n moment de goal onterecht aan de andere kant valt. Dat overkwam ons ook. Uit een scherp uitgevoerde counter kon SJO WIJC eenvoudig 1-2 maken. De krachten vloeiden bij ons wat weg en de passing onderling werd minder nauwkeurig. De middenvelders hadden moeite met het overbruggen van de (te) grote afstanden en voorin konden we de bal steeds niet vasthouden. Zo kwam Kyan via een pass van Jurgen op over de rechter flank. Zijn voorzet bereikte net de mee opgekomen Crijn niet. Zij konden er dus snel uitkomen en ondanks de strijd die we leverden, maakten zij uit een counter wederom een goal, 1-3. Intussen werd de tegenstander sterker en bracht Thijn nog goed redding in een 1 op 1 situatie. Knap gedaan. Zij hadden een paar spelers in het veld met een goed schot van afstand. De 1-4 vloog er dan ook zo in, goed geplaatst in de verre hoek. We probeerden het wel, maar voelden wel aan dat we het niet gingen redden. We kregen nog wat kansen en we hadden ook absoluut geen geluk in de afronding. Fahno kwam nog vrij voor het doel, maar ook die ging er niet in. Tot overmaat van ramp ontstond er een misverstand in de achterhoede, waardoor de tegenstander de 1-5 in een leeg doel binnen kon schieten. Vervelend genoeg hebben we het steeds moeilijk in de 2e helft. We gaan ons stinkende best doen om in de volgende wedstrijden de 2e helft net zo goed spelen als de traditioneel goede 1e helft. Dan komt de overwinning vanzelf.