​Alcides F2 - Hoogeveen F1


Na de zware uitwedstrijd tegen Noordscheschut F1, kregen we vandaag de koploper op bezoek.

We hadden goed getraind deze week met aandacht voor het verdedigen, vrijlopen en overspelen.
Met name Boaz en Cas hadden op de training laten zien goed in vorm te zijn. Ouders en begeleiders waren heel benieuwd of dit nu ook zou resulteren in een spannend duel tegen de koploper.
 
1e helft:
De eerste helft gingen we voortvarend van start. Goed combinatie voetbal voorin van Salmane, Quin en Boaz dwong Hoogeveen terug in de verdediging. Als Hoogeveen er toch uit kwam, dan werd er goed verdedigd door Mika, Olaf en Thomas. En kwam de bal richting ons doel, dan werd deze onschadelijk gemaakt door de goed keepende Cas. De eerste 10 minuten hebben we geweldig goed mee kunnen doen en waren we bijna net zo goed als Hoogeveen. Hierna kwam Hoogeveen beter in het spel en liet door een paar maal vlot achter elkaar te scoren zien, waarom ze zo hoog stonden in onze competitie. Na een goed lopende aanval kon Pien namens Alcides wat terugdoen door overtuigend te scoren. Na een goede combinatie kwam ze vrij voor de keeper en schoot de bal snoeihard onderkant lat erin. Zonder twijfel de mooiste goal van de wedstrijd.
We waren best wel moe en echt wel toe aan 'ranja en rust', dus toen onze subliem fluitende Kevin floot, kwam dit goed uit.
 
2e helft:
Het voordeel van 2 keepers is, dat we in de tweede helft een verse keeper in konden zetten in de persoon van Julian en dat Cas kon laten zien wat hij kon in het veld. Hoogeveen was zo verrast door deze tactische zet, dat ze de tweede helft nauwelijks meer tot scoren kwamen. Hoogeveen kon het hoge baltempo van de eerste helft niet meer volhouden. Hierdoor kregen we wat meer ruimte en nog een aantal kansjes, maar scoren lukte ons niet meer. Dit lukte Hoogeveen nog wel een keer of 2, maar van een groot krachtverschil was geen sprake.
Bij het nemen van de strafschoppen kon je zien dat alle spelers moe waren van het harde werken. Hierna volgde
het handen schudden na de wedstrijd, waarbij wij als team professioneel als rijtje naast elkaar stonden.  
 
We hebben vandaag laten zien dat we door met z'n allen hard te werken het de koploper heel moeilijk kunnen maken.
Als we dit een volgende keer ook kunnen tegen een minder goede ploeg, dan gaan we zeker nog punten pakken!

Alcides F2 - Hoogeveen F1: 1-7