​Slappe 2e helft kost Alcides E2 de winst

Vandaag stond de wedstrijd tegen Oldeholtpade E1 op het programma. Na het knollenveld van vorige week in Dwingeloo was het prettig om lekker op het eigen kunstgras te spelen. Met Aaron en Boyd, beide elf jaar geworden, in de ploeg traden we aan met de overtuiging dat we wilden winnen. Ook Camiel was er gelukkig weer bij na zijn blessure aan de voet. We begonnen goed aan de wedstrijd. Vanuit een corner schoot Remco gelijk net naast en nadat Kyan en Crijn al op doel hadden geschoten, schoot Boyd uiteindelijk de bal op de paal. Ook Oldeholtpade kwam een paar keer gevaarlijk voor de goal, maar de verdediging hield goed stand. Na een mooie pass van Remco kon Kyan vrij naar het doel en scoren 1-0. We bleven druk zetten en Camiel schoot op de lat en net naast, evenals Kyan op een goede pass van Boyd. We vochten voor elke bal en deden dat met elkaar!

Oldeholtpade kwam er zoals gezegd vaak gevaarlijk uit en Thijn moest toch een aantal keren goed redding brengen. Zo hielden we de "0" en maakte Camiel de 2-0 uit een corner van Boyd. Met de wind in de rug bleven we aanvallen en even later maakte Camiel 3-0 door mooi combinatie voetbal via Crijn, Boyd en Kyan. We bleven kansen hebben, maar ze gingen er niet in. Oldeholtpade werd tegen het eind van de 1e helft wel iets sterker en schoten al een keer op onze lat en een mooie lob bal ging net over. Toch werd het vlak voor rust 3-1.

Trainer Berry had ons gezegd in de pauze dat we er nog niet waren, we goed over moesten blijven spelen en dat er gescoord moest worden. Na de rust gingen we vol in de aanval. We kwamen gevaarlijk voor de goal en zo schoten Aaron en Jurgen net naast. Toch vergaten we af en toe stevig de duels in te gaan en de bal af te pakken. Ook onze passes onderling werden onnauwkeurig en kwamen vaak niet meer bij de medespeler aan. Met de wind in de rug werd Oldeholtpade sterker en zo konden ze zonder al te veel tegenstand eenvoudig de 3-2 maken. We wilden wel scoren, maar het lukte steeds niet. Zo schoot Camiel net naast en belande een bal van Jurgen ook net naast de goal. Thijn stond in deze fase goed te keepen en hij bracht twee keer goed redding op ballen van Oldeholtpade. Bij een tegenaanval hield een speler van Oldeholtpade de bal knap binnen bij de achterlijn en iedereen stond bij ons uit positie. Zo kon hij eenvoudig 3-3 binnen schieten. Wij vergaten over te spelen en gingen steeds minder verzorgd voetballen. We verloren te veel duels om de bal, middenvelders vergaten mee te verdedigen en zo maakten we het onszelf lastig. Oldeholtpade was ook feller en sterker in de duels en zij gooide de beuk er dan ook volledig in. Daar hadden we het moeilijk mee en net nadat wij nog uit een aanval via Fahno naast schoten, maakten zij de 3-4. De pijp leek leeg en de winst ging verloren. Er werd een harde overtreding op Boyd gemaakt, maar de scheids floot niet voor een vrije trap. Wij vergaten om te schakelen en de tegenstander kon zo vrij doorlopen naar het doel van Thijn. Die kwam goed uit en bracht in eerste instantie redding, maar ondanks dat kon de tegenstander toch nog scoren 3-5. We hebben de winst laten liggen in de 2e helft. Na een korte, maar krachtige nabespreking konden we de penalty's nemen en douchen. Volgende week stropen we de mouwen op tegen SJO WIJC, die komen dan bij ons op bezoek.