16-jarige Alcideaan Tygo Bijker haalt scheidsrechtersdiploma! 

Tygo Bijker, speler in de JO17-sectie, heeft afgelopen week zijn officiële scheidsrechtersdiploma gehaald. Tygo is al een aantal jaren actief als scheidsrechter bij de jeugd van Alcides en doet dit naar volle tevredenheid. Voor de opleiding ware de afgelopen jaren niet makkelijk omdat door corona-maatregelen veel wedstrijden niet doorgingen en het fluiten van wedstrijden is een essentieel onderdeel van de opleiding tot scheidsrechter. Maar nu is het toch gelukt: Tygo is met vlag en wimpel geslaagd en kreeg mooie cijfers en beoordelingen.  
Net zoals bij vele andere voetbalverenigingen is ook bij Alcides het aantal scheidsrechters de laatste jaren teruggelopen. Het is daarom extra leuk dat er nieuwe aanwas is en helemaal mooi dat een jongen uit de eigen jeugd de stap heeft gezet om de scheidsrechtersopleiding te gaan doen. Wij feliciteren Tygo met het behaalde diploma en hopen dat dit ook anderen inspireert om te fluiten. 
Lijkt het je leuk om als scheidsrechter te worden of wil je het een keer proberen, neem dan contact met de scheidsrechterscoördinator Stefan Jansen (referees.alcides@gmail.com) of met de jeugdcommissie (jeugdcommissie@alcides.nl)