20170520 wedstrijd verslag halve finale beker SJO Oudega/HJSC/Heeg JO13-1 - Alcides JO13-1

Om 8:45 vertrokken de spelers van Alcides en hun trouwe supporters, op weg naar Oudega. Na een ritje van 50 minuten, zochten we gelijk de kleedkamer op. Bij de bespreking werd er duidelijk gemaakt door de trainers dat we hier kwamen voor de winst, (zoals altijd eigenlijk). Toen de koppies op scherp waren gesteld vertrokken we naar het veld voor de warming-up. Na een goed positiespel en een afrondoefening was het zover, de halve finale van de beker ging beginnen. Vanaf de eerste minuut was Alcides veel beter en er werd duidelijk dat Oudega op de lange bal ging spelen. Tijdens de wedstrijd kwamen er nog wat aanwijzingen van Vincent en Sven om bij spelhervattingen het veld klein te maken. Bij balverovering lag er dan gelijk veel ruimte aan de zijkanten. Na ongeveer 10 minuten plaatste Milan een mooi schot in de bovenhoek. De bal raakte de onderkant van de lat en volgens de scheidsrechter was de bal niet over de lijn geweest. De tactiek pakte na ongeveer 15 minuten goed uit. Op een assist van Walid kopte Hidde de bal binnen. Vlak voor rust viel ook de belangrijke 0-2. Walid kwam alleen voor de keeper en plaatste de bal in de rechter onderhoek. . De 1ste helft was voorbij en Alcides was absoluut de betere ploeg, Oudega had geen kans gehad! In de 2de helft was het spelbeeld niet veel anders. Wel zocht de thuisploeg meer de aanval en kwamen ze zelfs 1 op 1 met onze keeper. Rick liet als vaker dit seizoen zien dat hij zijn mannetje stond. Halverwege de 2de helft prikte Walid zijn 2de. Er volgden nog vele kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Het bleef dus 0-3 en daarmee bereikten de strijders van Alcides JO13-1 de finale van de KNVB beker.

Op 10 juni wordt er in Emmen tegen Hoogezand uitgemaakt wie de KNVB beker mag bijzetten in de prijzenkast.

Verslaggever: Mats van Marle