3 januari nieuwjaarsreceptieZondag 3 januari speelt Zondag 1 de nieuwjaarswedstrijd tegen Zaterdag 1, aanvang wedstrijd 14.00 uur. Deze wedstrijd is niet zomaar! De teams zamelen geld in voor de Stichting Leergeld Meppel. Deze keer is daarom de toegang tot de westrijd niet gratis maar vragen wij van iedereen een bijdrage van € 2,50 om te doneren aan Stichting Leergeld Meppel. Wij hebben dit keer ook een programmaboekje voor € 0,50 met een lotnummer voor deelname aan de verloting!

Aansluitend en tijdens deze fantastische wedstrijd zijn er verschillende activiteiten bij de club. Natuurlijk de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter Eric Grotens, maar ook komt het rad van fortuin weer van stal waar Jan Timmer op zijn eigen manier de leukste prijzen mee verloot. De opbrengst van alle activiteiten gaan volledig naar Stichting Leergeld Meppel. Kortom wij raden u aan, om na de wedstrijd niet direct naar huis te gaan!

Wat kunt u zoal winnen bij het rad van fortuin:
• verschillende waardebonnen van bedrijven als Totaalbed, XXL Mobile, US Night Café, Lord Nelson, Murphy's Pub en Cafetaria Koedijkslanden;
• een splinternieuw Senseo apparaat;
• nieuwe KVNB/UEFA ballen;
• een splinternieuw Nederlands elftal jack!

Ook zal er een kleine veiling zijn waar we enkele UEFA ballen zullen veilen. Natuurlijk is het mogelijk om deze ballen te laten signeren door de gehele Zaterdag 1 selectie of één van uw lievelingsspelers van dit team, ook mag u dan met uw helden op de foto. Want wie wil er nou niet op de foto met bijvoorbeeld Heineken Player Trophy Grootheden Willian Schiphorst (Willie Waaier) of Melvin Schrotenboer (De Moeze). Wie wil nou niet die felbegeerde handtekening van misschien wel de beste speler van de club Martijn Bijzitter (Bijzitter) of de kapitein Sander Noorda. Wie wil er nou niet een grote foto van zichzelf met supportersanalist Allard Kuik of doelpuntenmachine Wouter Been naast het bed. Voor een klein bedrag kunt u zelfs een bal met een krabbel krijgen van Marc Noorda, Severin Ferdinandus, Joel Arends, Matthijs Alarm of Jan-Willem Beenen.  Met veel geluk kunt u zelfs een handtekening krijgen uit de pen van Mussie,Pascal Mager, Bradley Berkholst of Maikel Koers. Ook lijken de veel geprezen leden van de technische staf Rodi Jansen, Remon van der Sluis en Hilco Snijder in voor een kleine signeersessie.Speciaal voor deze dag zal Jens Bakker zich ook beschikbaar stellen voor het grote publiek. Mocht u heel veel geluk hebben dan vindt u tussen de menigte ex-prof Martijn Koster, van o.a. SC Heerenveen en PEC Zwolle, en die is altijd in voor een foto momentje.

Maar waar gaat dit geld nou eigenlijk naartoe? De opbrengst van de nieuwjaars wedstrijd en activiteiten gaat naar Stichting Leergeld Meppel. Stichting Leergeld Meppel probeert te voorkomen dat kinderen die in een armoedesituatie leven in een sociaal isolement terechtkomen. Dat kan komen doordat zij vanwege onvoldoende middelen niet deel kunnen nemen aan activiteiten die voor hun vorming van groot belang zijn. Stichting Leergeld Meppel gaat voor een actieve benadering en werkt met goed opgeleide vrijwilligers die bij de mensen thuis op bezoek komen. Stichting Leergeld Meppel richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en voor wie de kosten van school en buitenschoolse activiteiten nauwelijks op te brengen zijn. Het aantoonbaar inkomen moet beneden 120% van het bijstandsniveau liggen.

Ik hoop dat alle alcideanen op zondag 3 januari komen en niet alleen om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen maar om ook een een bijdrage te leveren aan Stichting Leergeld Meppel!