Alcides 1 traint jeugd Alcides

Ruim 200 spelers, van de mini’s tot en met de JO15, kregen een gevarieerde training van 10 spelers/ trainers van zondag 1. Voor de jeugd én de trainers/spelers van het eerste elftal een mooie belevenis. Doordat er veel spelers uit de eigen jeugdopleiding in het eerste elftal spelen, is er veel binding met de jeugdafdeling. Op zo’n ochtend is het ‘Alcides-gevoel’ echt voelbaar. En voor de supporters thuis waren de trainingen via een livestream op de Facebookpagina van Alcides te volgen. 

Door de Corona-maatregelen staan er voor de voetballende jeugd van Alcides geen competitiewedstrijden meer op het programma. Gelukkig mogen trainingen en onderlinge wedstrijden voor de jeugd tot en met 17 jaar wel doorgaan. De doordeweekse trainingen gaan dan ook door zoals voorheen, alleen zonder toeschouwers. Op de zaterdagen is de invulling voor de jeugd divers. Om het voor de jeugd uitdagend en afwisselend te houden, is de invulling elke week anders. De ene week worden er onderlinge wedstrijden gespeeld, waarbij twee teams tegen elkaar spelen. De andere zaterdag wordt er binnen een leeftijdscategorie mix-teams gemaakt en gaan deze een onderlinge wedstrijd spelen. Een andere variant is het spelen van wedstrijdjes op een kleiner veld dan normaal, zoals 7 tegen 7 voor de jeugd in de categorie vanaf O13 . 

Alcides probeert, de maatregelen volgend, de mogelijkheden te benutten om de jeugd te laten trainen. En dat lukt, volgens ons, best goed! Groot compliment dan ook voor de jeugdcommissie, VTZ en de HJO die dit samen met de trainers en leiders voor de jeugd mogelijk maken.