Alcides 3 kan niet stunten


 Ook afgelopen zondag 15 december jongstleden mochten de stoere mannen van Jan klomp weer aantreden op het (kunst) veld. Ditmaal kwam de oude club van Henk ‘OP=OP’  Berends op bezoek, Dwingeloo dus. Dwingeloo 2 is de trotse koploper van onze boeiende competitie waarvan iedereen van elkaar kan winnen, behalve van Dwingeloo 2. Voor de vaste geblesseerden was het goed toeven, want de temperatuur was bijzonder aangenaam. Wederom waren er weer een aantal gastspelers aanwezig die de stoere mannen kwam helpen wegens een tekort aan fitte spelers, bedankt namens Alcides3. Trainer Jan Klomp had een surprise voor de supporters en uw vaste verslaggever ter plaatse in petto, onze eigen ‘Pepe’ Yoeri van Limburg stond op het middenveld geposteerd. Steven Tsirakos, de man met gouden linker stond centraal achterin. Hij heeft zijn voetbalcarrière weer opgepakt, is wat afgevallen en deed het niet onverdienstelijk deze ochtend. 
De wissels en vaste geblesseerden hadden hun plekje in de dug-out nog niet opgezocht of de mannen uit Dwingeloo hadden er al een goaltje inliggen. Vanaf de aftrap is Dwingeloo de bovenliggende partij en laat het zien waarom het de terechte koploper is. Combinaties die aan Barca doen denken worden tentoongesteld aan het publiek. Dit resulteert in de derde minuut al in de 0-1 voor de gasten via een mooie aanval door het midden waar alle Alcideanen net even een stapje te laat komen. Hierna gaat Dwingeloo gewoon door met de combinaties en lijkt het niet veel te worden voor de stoere mannen van Jan Klomp deze ochtend. Na een kwartier gaat de storm dan toch liggen en komt er iets meer ruimte, er worden hier en daar wat driehoekjes gemaakt en er komt lijn in het spel. Dwingeloo neemt wat gas terug en zowaar zijn er wat speldenprikjes van de stoere mannen waar te nemen. Via één van deze speldenprikjes komt Henk net niet uit met zijn passen en vloert de keeper van zijn oude dorp, deze zal na de rust niet meer terug keren. Na 30 minuten komt Mark Snijder via een afgeslagen bal in scoringspositie rechts net buiten de zestienmeter, hij schiet helaas net voorlangs. Vijf minuten later valt er weer iets te noteren, via Joeri de Wolde en Mark Snijder komt de bal op links terecht bij Danny Mulder. Danny bedenkt zich geen moment en schiet de bal vol in de ‘P’, helaas wel aan de verkeerde kant. Geblesseerde Bjorn ‘invallend verslaggever ter plaatse’ Bosch telde hem al. Dwingeloo lijkt weer wakker te worden en in de 40e minuut resulteert dit in een goede kans, gelukkig is Erik Pomper scherp en alert. Hij voorkomt meer schade.
 
Nadat de thee door o.a. Geblesseerde Johnny Hoogland is ingeschonken kunnen de mannen genieten van hun welverdiende rust. In de rust vervangt Geert Zanting (Alcides4) onze eigen BOB. De tweede helft begint hetzelfde als voor de rust, Dwingeloo is wat sterker maar vertaald dit niet in goals. Hierdoor blijven de mannen hoop houden op een goede afloop. In de 55e minuut komt Dwingeloo er via een goede counter uit, gelukkig staat Yoeri van Limburg op zijn post en lost dit ‘vakkundig’ op middels een vliegende tackle. Vijf minuten later komt rechtsback Mark van Eisden opstomen zoals alleen hij dat kan, hij krijgt de bal en schiet hem vanaf 25 rakelings over. Meteen hierna komt Dwingeloo er goed uit en dit resulteert in een ‘één op één’ met Erik, wederom wint onze goalie deze psychologische strijd met de spits van Dwingeloo. Gaat er nu maar even goed voor zitten: in de 75e minuut is Joeri de Wolde op links aan de bal, hij opent deze op de wederom mee opgekomen rechtsback Mark van Eisden. Mark neemt de bal vanaf 20 meter mooi op zijn borst aan en legt hierdoor de bal meteen goed, hij bedenkt zich geen moment en schiet vol op doel. De bal valt onhoudbaar in het ‘dak’ van het doel achter de verbouwereerde keeper van Dwingeloo. Hierna moet Mark juichen, maar dit lukt niet zo goed. Hij weet niet hoe het moet.
Dit geeft de stoere mannen een enorme boost en de supporters en alles wat Alcides is gelooft nog wel in een stuntje. Dwingeloo voelt dit aan en geeft flink gas, dit resulteert in de 80e minuut in een mooi schot vanaf rechts die onderkant lat erin vliegt achter goalie Erik Pomper 1-2. Hierna nemen de krachten af en wordt het in de 90e minuut ook nog 1-3 na een goed uitgespeelde counter van de gasten. Zelfs nu geven de mannen niet op en in de 92e minuut geeft Dennis Meadows nog maar eens een keer voor, de bal komt in de kluts bij Dennis van der Veen (A1) terecht en hij schiet hard de 2-3 tegen de touwen. Dit is meteen het laatste wapenfeit voor de mannen van Alcides3. Het was een moeilijke pot voetbal deze zondag, strijd en passie waren aanwezig en dit was mooi om te zien. Volgende week volgt de laatste match tegen FC LEO in Loon en dan is het winterstop. Kunnen de strijders van Alcides3 eindelijk oliebollen gaan eten.