Alcides A1 lijdt z'n eerste competitienederlaag

Alcides A1 heeft op de laatste dag van oktober zijn eerste competitienederlaag van dit seizoen moeten slikken in de vierde divisie. DZOH A1 uit Emmen was met 1-2 de verdiende winnaar.  Desondanks staat de ploeg van Dennis Meadows en Pascal de Ruiter nog steeds vierde, maar nu wel met zes punten achterstand op de Twentse koplopers HSC’21 A1 en Vogido A1.

In de eerste helft bleek DZOH deze zaterdag een stuk alerter en efficiënter met haar kansen om te springen dan Alcides, dat opnieuw met ‘de roulerende ruit’ op het middenveld speelde. In de achtste minuut viel de 0-1 al. Een vloeiende Emmer aanval sneed als een mes door de boter en de verdedigers van de thuisploeg stonden er eigenlijk als figuranten naar te kijken. Sowieso bleek de voorhoede de beste linie van DZOH.

De Alcideanen zetten er in aanvallend opzicht maar bitter weinig tegenover. De enige wapenfeiten voor rust waren een fraaie voorzet van Ryan Luyckx die door Ramon van der Haar slechts half werd geraakt en een ziedend afstandsschot van Olaf de Grip, vlak voor de pauze, dat net over het doel suisde. Alcides speelde vooral tegen zichzelf en blonk uit in onnauwkeurigheid. Het strijdgewoel speelde zich vooral op het middenveld af en DZOH stichtte vooral gevaar met indraaiende corners. In de 34e minuut kwamen de geel-groenen op 0-2 toen er bepaald niet goed werd opgeruimd door de defensie, waarna een koelbloedige afstraffing volgde.

Berewedstrijd

De 0-3 bleef daarna uit, mede doordat keeper Roël Zelhorst een berewedstrijd speelde en diverse moedige reddingen verrichtte, óók in de tweede helft. Door diverse wissels toe te passen, in de rust en een kwartier na de pauze, hoopte de technische staf van Alcides het tij nog te keren. Vooralsnog leek deze missie echter tot mislukken gedoemd. Pas met het inbrengen van ‘pinchhitter’ Joren Kamerling, zo’n twintig voor minuten voor tijd, kwam er wat meer vuur in het spel van Alcides. Nadat in de 73e minuut een andere invaller, Mels Huisman, nog aan de noodrem had getrokken (hetgeen hem geel opleverde) en de daaropvolgende vrije trap net naast het Alcides-doel was beland, kwam eindelijk een soort slotoffensief van de ‘All Blacks’ op gang. De bekroning voor de gewijzigde spelopvatting  kwam in de 81e minuut. Na een geweldige en snel uitgevoerde aanval over meerdere schijven bracht Youri de Graaf met een strak schot de stand op 1-2. Dit op aangeven van Joren, die sowieso een voortreffelijke invalbeurt maakte. Twee minuten later had het zelfs al 2-2 kunnen staan, maar Willem-Jan Webbink (ook al een invaller) trof de paal, waarna Youri de bal in de rebound niet vol raakte. DZOH loerde in de slotfase op de counter. Opnieuw een dappere redding van Roël en even later een perfecte sliding van de meeverdedigende Frank Striethouldt voorkwamen erger. Vier minuten in blessuretijd leek Alcides toch nog een nederlaag te kunnen voorkomen toen Willem-Jan hard inkopte, maar de Emmer doelman had er een sterk antwoord op en tikte de bal net over de lat.

Opstelling Alcides A1: Roël Zelhorst; Mereyn Geskus (46. Joost Moleman), Jari Mooij, Lorenzo van Esch, Sven Kist (61. Mels Huisman); Ramon van der Haar (95. Kevin Schapelhouman), Olaf de Grip (61. Willem-Jan Webbink), Ryan Luyckx (69. Joren Kamerling), Martijn Hooch Antink; Youri de Graaf, Frank Striethouldt.