Alcides A2 Kampioen

Na winst op Rouveen A1

Alcides A2 heeft vandaag het kampioenschap in de 2e klasse gepakt. In een zinderende kampioenswedstrijd nam de ploeg het op tegen die andere kampioenskandidaat Rouveen A1.
Alcides begon zeer goed aan de wedstrijd en kwam verdiend op 1-0 via Severin Ferdinandus. Ook na de openingstreffer bleven er kansen komen voor Alcides A2, maar er werd gerust met een 1-0 stand.

In de tweede helft was Rouveen A1 duidelijk de bovenliggende partij. Alcides A2 durfde niet meer te voetballen, won te weining duels, won bijna nooit de tweede bal en het gat tussen aanval en het middenveld was veel te groot.
Rouveen A1 kon daardoor naar hartelust combineren en wist na lang 'drukken' een klein kwartier voor tijd de gelijkmaker te scoren.
Bij een gelijkspel zou Alcides volgende week tegen Vitesse A1 kampioen kunnen worden, en dus ging Rouveen vol voor de overwinning, zodat zij zelf het kampioenschap bij een overwinning volgende week konden claimen.
Bijna viel de 1-2 ook, maar de voorstopper van Alcides, Izjan Van Pul wist de bal nog net weg te werken.
Alcides A2 wankelde, maar vanuit het niets schoot Joel Arends vanaf veertig meter de bal over de te ver voor zijn doel staande keeper van Rouveen A1 en dus 2-1. Een gigantische ontlading bij Alcides A2 en het vele publiek, maar er moest nog bijna vijf minuten gespeeld worden. Toch kwam de overwinning niet meer in gevaar en pakte Alcides het kampioenschap.
Kampioen worden in de A's, dat is niet zo heel veel spelers gegeven. Fantastisch mannen! #hulde