Alcides B1: Drie punten blijven in Meppel

Aan Eddy de Ridder de vraag wat een mogelijke uitslag zou kunnen zijn. De afgelopen wedstrijden had de leider van de B1 het tweemaal bij het rechte eind. Voorafgaand aan deze wedstrijd app-te Eddy een mogelijke uitslag. Benieuwd of het ook zo zou gaan.


Genemuiden B1 was vandaag het bezoekende team. Tot aan vandaag hadden zij hetzelfde aantal punten bij elkaar gespeeld en deelden zij samen met onze B1 de tweede plek op de ranglijst wat het aantal punten betreft. Mede om die reden was het vermoeden vandaag met een goede en minimaal gelijkwaardige tegenstander te maken te hebben.


Niets bleek teveel gezegd. Vanaf het begin liet Genemuiden goed voetbal zien. Vooral als team functioneerden zij sterk. Hun linkerspits bleek rap en handig. Alcides moest van begin af aan flink aan de bak en liep er voornamelijk achter aan. Al vroeg in de wedstrijd kwam Genemuiden op voorsprong. De al genoemde rappe spits ging dook slim de ruimte in achter zijn directe tegenstander. Met een lange bal werd hij bereikt. Keeper Xander zag het gevaar en meende ver uit de zestien te moeten komen om zodoende de bal weg te kunnen rossen. Hij onderschatte daarbij de snelheid van de bal maar ook van de linkerspits uit Genemuiden. Laatstgenoemde bereikte de bal eerder en wist met een  flinke lob Xander te verschalken en Genemuiden daarmee op een 0 – 1 voorsprong te zetten. Balen zo snel op achterstand te komen. Het voordeel is wel dat er dan nog veel tijd rest om de boel recht te zetten. Alcides probeerde het wel maar speelde in die fase ongelukkig. Duels werden niet door iedereen vol overgave gespeeld en was onze B1 in balbezit, dan zagen we de goede bedoeling maar de uitvoering liet te wensen over. Alcides had ook meerdere overtredingen nodig om Genemuiden onder controle te houden en de achterstand niet verder te doen laten oplopen. Althans zo leek het. De scheidsrechter in functie meende althans meerder overtredingen te zien. Zowel wij als de bezoekende staf hadden hier zo nu en dan onze twijfels over maar de fluit werd door de leidsman redelijk snel aan de mond gezet. Gedurende de eerste helft kwam Alcides er wat beter in en werden met enkele afstandschoten de keeper van de bezoekers getest. Tien minuten voor het einde van de eerste helft liet Alcides zien wat daadwerkelijk voetbal is. Een vlijmscherpe counter wed ingeleid door een knappe steekbal van Guido de Ridder. Hiermee wist hij de opkomende linksback Marnix de Jager te bereiken, die vervolgens met een strakke voorzet op maat wist hij Joep Fakkert in stelling wist te brengen.  Zeer gedecideerd schoot Joep laag links onderin binnen: 1 – 1. Dit hadden de Alcideanen nodig. Onze B1 werd brutaler en toonde meer lef in het vooruit spelen. Het scheelde dan ook niet veel of de Meppelers kwamen kort voor de rust zelfs op voorsprong. Genemuiden wist door het wegkoppen van de bal te voorkomen dat Alcides gevaar kon stichtten voor hun doel. Echter de uit de lucht vallende bal werd door Soufian vol op zijn pantoffel genomen. De bal eindigde jammerlijk op de linkerpaal. Niet al teveel tellen later werd de wedstrijd tijdelijk onderbroken door een bezoek aan de kleedkamer. Pauze.


In de kleedkamer zaten de Alcideanen er wat terneergeslagen bij. Hij moest beter, dat besefte iedereen. De mannen wisten ook dat zij beter konden maar het kwam er nog niet uit. Duels steviger, de drive weer zien te vinden en meer komen tot combinatievoetbal. Voor dat het veld weer werd betreden werden de mannen nog even gewezen op het feit dat er nog niets verloren was en dat wij, gezien de stand, evenveel kans hadden op de winst als de bezoekers.


Alcides kwam goed uit de kleedkamer. Taken werden beter uitgevoerd en het vertrouwen bij Alcides B1 zagen we toenemen. Er zat meer drive in en vooral naar voren. De spelers in de voorste linie werden beter gevonden en via de flanken wist Alcides voor meer gevaar te zorgen. De achterste linie stond eveneens veel beter. Het merendeel van de duels werden door Alcides omgezet in persoonlijke overwinningen. Na een goed kwartier spelen werd de inzet van Alcides beloond. De bal ging over de hele van rechts naar links. Weer was het Marnix de Jager die deze bal netjes oppikte en goed voor het doel wist te plaatsen. Hassan beloonde zijn comeback met een beste intikker: 2 – 1. De swingende pasjes waarmee dit doelpunt door hem werd gevierd, zal hij maandag tijdens de training zijn medespelers bijbrengen zo bleek na afloop. Gezamenlijk vieren blijft een pracht gezicht. Genemuiden ging vanaf dat moment alles of niets spelen. Dit bezorgde Alcides meer ruimte waar diverse keren slim gebruik van werd gemaakt. In deze fase kon het beide kanten op. Beide ploegen wisten er geregeld gevaarlijk uit te komen. Genemuiden vooral met hoge ballen waar hun aanvoerder koppend goed raad mee wist. Alcides liet daarentegen de bal meer het werk doen. De spanning nam gedurende het vervolg van de tweede helft toe. Genemuiden zou maar zo de stand gelijk kunnen trekken maar ook Alcides kreeg zo zijn mogelijkheden om de voorsprong te vergroten en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Dit laatste leek te gebeuren nadat Soufian een cornerbal van rechts wist binnen te koppen. De scheids bleek echter iets te zien wat tot op heden niet concreet helder is wat dit geweest zou moeten zijn. Het gevolg was wel dat het doelpunt werd afgekeurd en dat er een vervolg konden worden gegeven aan het al ingezette billen knijpen aan Meppeler zijde. Dit was vooral aan de orde toen de aanvoerder van Genemuiden een kopbal tegen de paal zag belanden. In het raken van de paal stond het gelijk maar iets prettiger was het dat hierdoor de voorsprong van Alcides gehandhaafd bleef. Richting het einde van de wedstrijd werd het spel aan beide kanten wat grimmiger. De strijdlust van beide kanten was zichtbaar. Het belangrijkste was dat Alcides daarmee de voorsprong wist vast te houden en dat daardoor de punten in Meppel bleven. Hoppa, weer drie punten in de pocket. Het ging vandaag niet gemakkelijk maar puntgaaf was wel om te zien dat Alcides ook door hard te werken en met een verbeten drive dergelijke wedstrijden tot een goed einde weet te brengen. Houd dit vast mannen. Kan dit aangevuld worden met een nog wat constanter combinatievoetbal dan gaat het zeker nog leuk worden dit seizoen. Volgende week is hier weer een nieuwe gelegenheid voor. Dan gaat de reis naar Klazienaveen waar tegen de plaatselijke KZC zal worden gespeeld. Dat is niet zomaar gewonnen maar dat geldt eigenlijk voor alle tegenstanders in deze competitie.  We gaan het zien. Nu eerst nog even (muzikaal) genieten van deze winst.


Oh ja, niet vergeten. Eddy de Ridder had weer gelijk. Drie wedstrijden gespeeld en drie keer voorspelt hij de juiste uitslag. Benieuwd waar hij volgende week mee komt.


 


Tot volgende week.


Jan