Alcides B1: Duur verlies

Vandaag een uitwedstrijd naar Klazienaveen. Een tegenstander die niet zo goed aan het seizoen was begonnen. Daar staat tegenover dat Alcides tot dan toe kon terugkijken op een keurige start van 7 punten uit 3 wedstrijden. KZC was op zoek naar de eerste punten en dan maar hopen dat deze nu net niet vandaag gevonden zouden worden.


KZC liet vanaf het begin duidelijk blijken de zoektocht vandaag toch daadwerkelijk naar enige punten te hebben ingezet. Het voetbal was niet echt verzorgt maar er zat wel een beste drive in. Alcides kon hier in de eerste aantal minuten moeilijk mee uit de voeten. Het spel van de Meppelers was onrustig. Onze B1 probeerde zich onder de druk van KZC uit te spelen maar dit gebeurde over het geheel te gehaast en te slordig, waardoor het geleden balverlies meerdere keren herstelt moest worden met een onreglementaire handeling. Na een goede 5 minuten kreeg KZC hierdoor een vrije trap toegewezen op de rand van de zestien. Deze werd hard ingeschoten en leek te worden verwerkt door keeper Xander. Echter een voetje deed de bal van richting veranderen waardoor Xander kansloos was: 1 – 0. KZC bleef Alcides vervolgens onder druk zetten en zo leken zij niet al teveel later op 2 – 0 te komen. De hard ingeschoten bal eindigde gelukkig voor Alcides tegen de deklat. Het leek alsof dit Alcides in enige mate wakker deed schudden. Vanaf dat moment gingen de geel-zwarten meer vooruit spelen en verschenen zij vaker voor het doel van KZC. Dit lichtere overwicht werd dan ook uitgedrukt in de gelijkmaker. Via een aanval over rechts werd Soufian aangespeeld in de zestien. Hij speelde zich vrij en schoot strak in. De keeper wist in eerste instantie te pareren maar Jurre van der Haar was er als de kippen bij om de rebound keurig binnen te schieten: 1 – 1. Er was weer hoop aan Alcides-kant. Al snel bleek dit ijdele hoop want KZC pakte hun strijdwijze weer op waarmee zij de wedstrijd waren begonnen. Zij zette vroegtijdig druk , wat onze opbouw van achteruit deed verstoren. Zo wist hun aanvoerder na ongeveer een half uur in het centrum van onze laatste linie in balbezit te komen. Er werd nog even gedacht aan een ongeoorloofde balverovering maar de scheidsrechter liet het gaan. Dit gaf de captain van KZC alle ruimte en tijd om de uitkomende keeper Xander te omspelen en aansluitend te scoren: 2 – 1. In het laatste kwartiertje voor de rust  probeerde Alcides B1 de stand nog gelijk te trekken. Er werd wat met meer beleving  gevoetbald maar het spel was te onzuiver. Een mogelijk gevolg van de manier waarop er afgelopen week werd getraind door de Alcideanen? Komen we nog op terug. Hoe het ook zij, Alcides kon niet echt potten breken. Kort voor de pauze leek er zich een mogelijkheid aan te dienen voor Alcideaan Joep Fakkert. Hij werd jammer genoeg teruggefloten voor buitenspel alhoewel hier wel enige twijfel over bestond. Nadien kwam Alcides niet veel verder dan enkele doelpogingen in de vorm van afstandschoten. Tot enig gevaar leidde dit echter niet. Pauze.


Tijdens het rustmomentje werd door de Alcideanen toch maar eens flink achter de oren gekrabd. Het spel aan Mepppeler zijde was tot dan toe ondermaats en dat tegen echt niet zo’n bijzondere tegenstander. Ok, zij stonden voor maar KZC leunde voornamelijk op twee handige spelers en zeker niet op hun laatste linie. Deze zag er niet stabiel, beter gezegd, zelfs kwetsbaar uit. Tactisch en voetballend moest en kon onze B1 hier veel meer uithalen. Zoals reeds aangegeven was er afgelopen week zeer matig getraind. Waar we de heren al vaker op hadden gewezen is dat je de wedstrijden voetbalt zoals je traint. Dit was deze week onder niveau en dit was zichtbaar in het spel van de Meppelers. Voordat het veld voor de tweede helft werd betreden, werden de koppies nog even goed bij elkaar gestoken. Mouwen omhoog en gaan voetballen was het devies.


Alcides deed zijn uiterste best om dit te bewerkstelligen. Het veldoverwicht van de Alcideanen was in het voordeel van Alcides maar voetballend hield het allemaal niet over  waardoor alle verwoede pogingen over het algemeen al sneuvelden op de rand van de zestien van KZC. De gastheren konden hier enkel een counter tegenover zetten, alhoewel ook zij daarmee niet veel verder kwamen dan halverwege de speelhelft van Alcides. Iedereen aan Meppelse  zijde hoopten er maar op dat één van de in de zestien gepompte ballen goed zou vallen. Dat leek vandaag de enige remedie om  tot scoren te kunnen komen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd probeerde Alcides voor de zoveelste keer naar voren uit te verdedigen. Deze keer werd het centrum als uitvalsbasis gekozen. Helaas bleek dit niet de meest geschikte oplossing. Een KZC’er onderbrak deze opbouw en kon vrij door richting het doel van Alcides. Ongehinderd schoot hij binnen: 3 – 1. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Althans dat was de verwachting. Het sierde Alcides dan nog wel dat zij toch weer gingen voor de aansluitingstreffer dan wel een puntje. De aansluitingstreffer kwam er in de vorm van een in tweede instantie binnen geschoten penalty door Guido de Ridder: 3 – 2. Voor een punt bleef er te weinig tijd over. Alcides moest de drie punten in Klazienaveen laten. Enorm balen want dit was toch echt niet nodig geweest. Met all respect maar KZC is geen bijzondere ploeg en Alcides in goede doen had hier veel meer uit kunnen halen. Een niveau dat zij zeker kunnen spelen maar dat kwam er deze wedstrijd niet uit. Om dit niveau te halen is goed trainen noodzakelijk. Tja, daar was afgelopen week te weinig sprake van en daarvan kreeg Alcides min of meer deze wedstrijd de rekening van gepresenteerd. Duur verlies dus. Na afloop ook even de uitslagen bekeken van onze competitiegenoten. Laten nu alle directe concurrenten ook verloren hebben. Voordeel we blijven bij elkaar in de buurt, nadeel we hadden een klein gaatje kunnen slaan inclusief een plekkie omhoog. Naast een duur  was dit dus ook nog een zuur verlies.


Volgende week de stadsderby tegen FC Meppel. Een pracht podium waarop Alcides B1 zich goed van de andere, juiste en betere kant kan laten zien. Van de week flink de draad oppakken mannen dan gaan we er weer voor.


 


Tot dan.


 


Jan