Alcides B1 : Wederom een overwinning op JVZ/VVAK B1

Na een heerlijke overwinning op Heerenveense Boys (2-0) stond vandaag voor de derde keer in een paar maand de derby tegen JVZ/VVAK B1 op het programma. Het oefenduel en de beker werden beide gewonnen. Maar de triple is niet eenvoudig. JVZ heeft ook een sterk team en in deze competitie kan iedereen van elkaar winnen.


Joep was afwezig vanwege een korte trip naar Dublin. Jan zat in de Ardennen te tokkelen en in een kano maar volgde via de app de verrichtingen van B1. En ook Mischa was weer van de partij vanuit B2 (top!). Jasper was herstellende van een enkelblessure maar toch wedstrijdfit genoeg om te starten. Met Guido, die net een MRI-scan had gehad (nog geen uitslag), Joost en Mischa op de bank, begonnen we aan deze pot.


De eerste 20 minuten was het een op en neer golvend spel, met de beste kansen voor JVZ/VVAK. Zij waren echt aan het loeren op een goede counter en dat lukte ook bijna. Een keer werd gescoord uit deze counter, maar Eddy stak gedecideerd zijn vlag op en de scheids nam dit signaal over; buitenspel en even billenknijpen. Niet veel later werd een terugspeelbal op Xander beoordeeld als bewust terugspelen. Gevolg een vrije trap in de zestien. Het schot ging naast.  Xander was het hier niet mee eens en zijn verbale optreden werd bestraft met geel. Jammer, maar wel mentaliteit laten zien om te winnen.


Ook Alcides probeerde goed door te komen. Met Hamza , Souffian en Jurre in redelijk kansrijke posities, maar toch niet echt het testen van de keeper van JVZ/VVAK.  Ook de backs, Wouter en Marnix kwamen soms goed door. 15 minuten voor de rust gooide Vincent het roer om. Boye werd centraal achterin geplaats bij Jasper en Brecht ging diep spelen. Meer snelheid voorin en daardoor makkelijker voetballen op het middenveld en vanachter uit. Dit ging aardig. Met 0-0 werd aan de thee begonnen.


In de rust werd de tactiek en de afspraken nog eens goed doorgenomen. De 2e helft moest echt anders en ging ook echt anders. 4 minuten na de thee zette Jurre goed door op de achterlijn en plaatste met een perfecte voorzet de bal op het hoofd van Brecht, die zeer goed het net liet bollen; 1-0 voor Alcides. Verdient en goed teamspel lag er aan ten grondslag.


JVZ/VVAK had duidelijk moeite met deze omzetting en betere veldbezetting op het middenveld. Met enige regelmaat werd Brecht gevonden, hetgeen direct tot gevolg had dat er druk op de goal ontstond. Mooie solo’s en snelle aanvallen. Helaas de 2-0 viel nog niet. JVZ/VVAK was nog een paar keer gevaarlijk met een corner. Wouter, Hassan en Hamza werden gewisseld voor de wisselspelers Guido, Mischa en Joost.  Niet veel later werd Brecht weer eens diep gestuurd door Robin of Souffian. Maakt ook niet uit, de bal was perfect op maat. Brecht brak goed uit op links en schoot in de lange hoek; 2-0. En dat 5 minuten voor tijd. Helaas moest niet veel later Guido het toch weer bezuren met zijn knie. De laatste minuten werd met 10 man uitgespeeld. De 3 punten bleven in Meppel.  Heerlijk De 4e plek in bezit met 4 punten voorsprong. Het bleef nog lang onrustig in de kleedkamer met veel Nederlandstalige nummers. Goede teamprestatie van B1.


 


Volgende week wacht de bekerwedstrijd tegen sjo DVC uit Appingedam. Een eerste klasser, maar niet te onderschatten. Zij gooiden GRC B1 uit de beker.