Alcides B2 verliest van zichzelf


Door het goede resultaat van vorige week, werd er met veel vertrouwen uitgekeken naar de wedstrijd tegen Ruinen B1. Gezien hun aantal tegendoelpunten leken zij kwetsbaar te zijn in hun achterste linie. Daar stond tegenover dat zij ook al een redelijk aantal keren hadden gescoord. Dus waakzaamheid was geboden.


Dat bleek niets teveel gezegd. Vanaf het begin van de wedstrijd had Alcides B2 het moeilijk. De Alcideanen stonden behoorlijk onder druk en met man en macht moest er worden gewerkt om een doelpunt te voorkomen. De eerste 15 minuten wist Alcides goed door te komen en leken zij zich onder de druk van Ruinen vandaan te spelen. Toch was het niet veel later Ruinen die tot score wist te komen. Een cornerbal werd niet goed door de verdediging van Alcides verwerkt waardoor één van hun aanvallers de bal bij de tweede paal kon binnen tikken: 1 - 0. Alcides was nog maar nauwelijks van de schrik bekomen of Ruinen wist voor de tweede maal een corner succesvol af te ronden: 2 – 0.

Vanaf dat moment ging Alcides beter voetballen. Zij wisten onder de druk van Ruinen uit te komen en met de eerste aanvallen gevaarlijk voor het doel te verschijnen van Ruinen. Hun keeper bleek niet het meest vaardig maar wist nog wel met kunst- en vliegwerk de 0 voor hen op het scorebord vast te houden. Alcides nam steeds meer het heft in handen maar het was nog steeds opletten geblazen aangezien Ruinen erg sterk was in snelle omschakelingen. Alcides B2 wist tot dan toe Ruinen in bedwang te houden en zelfs de druk zodanig op te voeren wat uiteindelijk leidde tot de aansluitingstreffer. Ruinen wilde uitverdedigen via hun keeper maar de bal werd door hem slecht verwerkt. Of beter gezegd niet verwerkt, want de terugspeelbal glipte onder zijn door voet in het doel: 2 – 1. Alcides putte hier weer enige hoop uit. Helaas was de tijd niet toereikend om alsnog de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Pauze.

Ondanks dat we hadden afgesproken scherp uit de kleedkamer te komen, gebeurde het tegenovergestelde. Ruinen had het initiatief en gaf dit zo goed als de gehele tweede helft niet meer uit handen. Waar Alcides wilde gaan voor een snelle tweede treffer, wist juist Ruinen de score uit te breiden naar een 3 – 1 voorsprong. Waar Alcides de vorige wedstrijden de koppies juist niet liet hangen en de draad weer wist op te pakken, bleek dat nu juist niet het geval. De geel-zwarten leken de moed op de te geven en Ruinen leek over Alcides heen te walsen. De Alcideanen vochten op een gegeven moment meer tegen zichzelf, dan tegen de tegenstander van vandaag. Meerdere spelers werden chagrijnig van hun eigen maar ook gezamenlijk vertoonde spel. De frustraties namen toe en enkele spelers van onze B2 reageerden zich in enige mate af op de tegenstander. Bij de duels waren enkele Alcideanen vooral gericht op de tegenstander en niet op de bal. Dit zorgde er ook voor dat een speler van Ruinen op unfaire wijze de gang naar het doel werd belet. Aangezien dit in het eigen strafschopgebied gebeurde, was een pingel het gevolg van deze actie. Waar iedereen zich bij voorbaat al neerlegde bij een verloren pot, gaf keeper Jeroen de B2 nog enige hoop door de pingel prachtig te keren. Even bloeide Alcides op maar toen kort daarna alsnog de 4 – 1 op het scorebord werd gezet, was de wedstrijd gespeeld. Onze B2 speelde zichzelf volledig uit de wedstrijd door de koppies te laten hangen, door irritaties om te zetten in een onderling gemopper en zeer bijzondere positiewisselingen uit te voeren. De chaos en frustraties namen toe waardoor Ruinen de score kon uitbreiden tot een 6  - 1 voorsprong. Dit bleek ook de eindstand.

Naderhand hebben we met elkaar even kort over het vertoonde spel gesproken. Verliezen van een kwalitatief betere tegenstander daar kun je je bij neerleggen. Maar verliezen van voornamelijk jezelf door een deel  van de tweede helft met een  verkeerde instelling over het veld te bewegen, is enkel iets wat we ons zelf kunnen verwijten. Hopelijk trekken we hier goede lering uit want volgende week wacht ons Flevo Boys B3. Een tegenstander die we kennen en één van formaat. Een goede kans om iets recht te zetten. Laat het dan maar snel weer weekend zijn.

 

Jan.