Alcides bekert verder na strafschoppen

Alcides heeft woensdagavond op eigen veld het bekerduel tegen Drachtster Boys na een strafschoppenserie met 5-4 gewonnen. Daarmee plaatste de Meppeler ploeg zich voor de halve finale tegen sv Urk.
Jermain Wobbes zette de thuisclub in de loop van de eerste helft op voorsprong, kort daarop gevolgd in de 28e minuut door de gelijkmaker van Rob Schokker namens Drachtster Boys - geheel tegen de verhoudingen in.
Na de thee scoorde de voor Wobbes ingekomen Wahid Shimeri na ruim 60 minuten vanuit de counter 2-1. Sander Boekholt kwam vervolgens het veld in voor Olaf de Grip. De spanning nam toe, toen Rob Schokker namens Drachtster Boys in de 83e minuut opnieuw de stand in evenwicht bracht.

@Daan Prest

Strafschoppen
Na de reguliere speeltijd volgde een serie strafschoppen die de Meppelers met 5-4 wonnen. De Friezen begonnen met 0-1, waarna Martin van 't Ende de 1-1 maakte -> Drachtster Boys 1-2 -> Eric-Jan Lijzen 2-2 -> Drachtster Boys 2-3 -> Kevin van Dijk 3-3 -> Jan Stoker (Drachtster Boys) mist -> Frank Fokke 4-3 -> Drachtster Boys 4-4 -> Komduur maakt de 5-4.
Alcides speelt zaterdag 28 april in Meppel de halve finale tegen sv Urk, maar doet dankzij deze overwinning ook mee in de strijd om de landelijke beker.
Bron: Meppelercourant.nl