Alcides beleeft geweldige start in de Hoofdklasse

Alcides is op fantastische wijze het nieuwe seizoen gestart. De geel-zwarten die via de nacompetitie promoveerden wonnen in Haren met 0-2 van Be Quick 1887. Die ploeg degradeerde juist uit de derde divisie en kende veel mutaties. Alcides speelde vanuit een gedegen organisatie en won door treffers van Jermain Wobbes en Koen Romme verdiend.
Alcides startte vanuit een gesloten defensie en liet het initiatief aan de thuisploeg. Be Quick 1887 had wel veel meer balbezit maar wist daar weinig tot geen kansen uit te creëren. Alcides daarentegen was uitermate effectief en opende uit de eerste kans de score in de 22e minuut. Frank Fokke was de aangever op Jermain Wobbes die de bezoekers met een ferme kopbal op 0-1 zette. Twaalf minuten later was ook de tweede kans raak voor Alcides dat daarmee op rozen zat. Wederom Frank Fokke verzorgde de assist en nu was Koen Romme de afmaker, 0-2.
Na rust consolideerde Alcides de voorsprong en deed dit eigenlijk met vrij veel gemak. Ook nu had de thuisploeg wel meer balbezit, maar gevaar stichten lukte de good-old niet. In de slotfase waren de betere kansen zelfs voor Alcides. De Meppelers wisten niet meer tot scoren te komen, maar tilden de verrassende zege eenvoudig over de streep. Na een prima voorbereiding kent de ploeg van trainer Wilko Niemer een uitstekende start van de competitie.
(Bron: Meppelercourant.nl)