Alcides bereikt finale nacompetitie

Als Alcides komende zondag in eigen huis DEM uit Beverwijk verslaat, dan is het weer hoofdklasser en is de burenstrijd tegen MSC-Amslod volgend seizoen ook weer een feit. Nog negentig minuten te gaan dus.
Zondag versloeg Alcides in 90 minuten Rohda Raalte met 2-1. Eric-Jan Lijzen uit een strafschop en Jermain Wobbes scoorden en werkten zo de 0-1 achterstand weg.
De zege was op basis van de kansenverhouding wel verdiend, al was de wedstrijd door twee drinkpauzes en de nodige blessurebehandelingen bepaald geen lust voor het voetbaloog. Rohda Raalte was voetballend beter, maar Alcides was vanuit een gesloten verdediging razendsnel in de omschakeling en stichtte zeker in de tweede helft meer gevaar. De Raaltenaren probeerden het met schoten van afstand, maar daar was de Alcides-verdediging prima tegen bestand.
Zelf hadden de Meppelers met Frank Fokke, Olaf de Grip en Wahid Shimeri gevaarlijke kansen op een hogere score, maar pech – Fokke raakte de paal –  en te gehaast schieten, zaten een derde Alcides-treffer in de weg. Zo bleef het lang spannend, maar tot echt heel hachelijke situaties voor de goal van keeper Danny Bos leidde dat niet.

Door de overwinning, mag Alcides zich opmaken voor de nacompetitiefinale op as. zondag 17 juni, op het eigen sportpark Ezinge. DEM uit Beverwijk komt dan naar Meppel. Aanvang 14.00 uur.
Alcides-Rohda Raalte (2-1): 28. Edilson José Coelho 0-1. 29. Eric-Jan Lijzen 1-1 (strafschop). 41. Jermain Wobbes 2-1.
Bron: Meppelercourant.nl