Alcides blijft in hoofdklasse door uitzege op Purmersteijn

Alcides blijft volgend seizoen in de zondaghoofdklasse voetballen. De ploeg van trainer Wilko Niemer won op de laatste speeldag het uitduel van Purmersteijn. Na een 1-2 ruststand werd op pinkstermaandag een keurige 1-3 eindstand op het scorebord gezet door de Meppelers en zo stelden ze het hoofdklasserschap helemaal veilig.
Alcides eindigt door deze winst na 28 wedstrijden op de elfde plaats met 29 punten in de hoofdklasse A van het zondagvoetbal. Het houdt daarmee vier ploegen onder zich. Aan het eind van de competitie zagen de geel-zwarten de concurrentie onderin naderbij sluipen. Door het winnen van de laatste twee duels speelden de Meppelers zich vrij van degradatie en nacompetitievoetbal.
Op eigen kracht
In Purmerend liet Alcides maandagmiddag direct zien dat het zich op eigen kracht veilig wilde spelen. Na een aarzelende start kregen de gasten enkele prima kansen. Zo raakte Tristan Veelo de paal en kon Nick Kuiper de rebound net niet binnentikken. Na bijna een halfuur was het wél raak. Ryan Luyckx pikte de bal op, passeerde twee man en liet de keeper van Purmersteijn kansloos: 0-1.
De voorsprong verdubbelde op slag van rust, toen Nick Kuiper een pass van Boye Keizer uitstekend verwerkte en in de lange hoek fraai raak schoot: 0-2. Alcides incasseerde hierna een tegenvaller toen de thuisploeg een strafschop kreeg toegewezen na een overtreding in het strafschopgebied. Mylan Polma schoot de bal onhoudbaar langs Alcides-doelman Pieter IJzerman: 1-2.
Prachtige lob
Na rust lag het accent bij Alcides vooral op de verdediging. De tegenstander creëerde weinig kansen en de Meppelers loerden op een gevaarlijke tegenstoot. Balverlies vlak voor het doel van Purmersteijn leidde de derde treffer van Alcides in. Invaller Koen Romme ontfutselde een opponent de bal, draaide weg en maakte met een prachtige lob 1-3. Daarmee werd het duel in het slot gegooid en verzekerde Alcides zich van een nieuw hoofdklasseseizoen.
Bron: Meppelercourant.nl