Alcides boekt thuiszege op Hoogland

Alcides heeft zondag een terechte, maar enigszins moeizame 2-0 thuisoverwinning behaald op Hoogland uit Amersfoort. In deze wedstrijd der promovendi was het niveau niet hoog, maar in het laatste halfuur grepen de Meppelers toch de winst.De enige Alcides-kans voor rust kwam via Peter Fokke, die een voorzet van broer Frank tegen de lat kopte. Aan de andere kant redde keeper Danny Bos fenomenaal door een schot onder de lat weg te tikken. Het waren de enige twee echte wapenfeiten in de eerste helft.
Wahid Shimeri
In de tweede helft was het beter toeven op het zonnige en drukke Ezinge. Een vlammend schot van Frank Fokke, een inzet van Peter Fokke uit een hoekschop, een kopballetje van Jermain Wobbes: Alcides drong aan, maar scoren deed het nog niet. Dat veranderde met het inbrengen van Wahid Shimeri. De van een blessure herstellende spits vloog er direct vandoor op de rechterflank. Diens eerste voorzet werd door Dani Lohmann hoog over geschoten, de volgende actie werd door Wobbes van dichtbij binnengetikt: 0-1.

Alcides had haar voorsprong en bouwde die twintig minuten voor tijd uit. Een heerlijke actie van Koen Romme werd gevolgd door een lange bal op Ryan Luyckx, die teruglegde op Wobbes. Zijn tweede goal was er eentje die geplaatst in de rechterhoek verdween: 2-0.

Vlak voor tijd was daar ineens een fraaie, voetballende combinatie tussen Wobbes, Shimeri en Lohmann, die door Wobbes steenhard op de paal werd geknald. In de stand veranderde niets meer, met als resultaat een 2-0 zege voor Alcides.
Bron: Meppelercourant.nl