Alcides C1 VS FC Meppel C1

Stadsderby prooi voor Alcides

De laatste wedstrijd voor de winterstop zou de vooruitgeschoven derby zijn tussen Alcides en Fc Meppel C1. Op verzoek van Alcides werd deze wedstrijd eerder gespeeld ivm wintersportactiviteiten van vele spelers bij Alcides. Na overleg met Fc Meppel werd de wedstrijd die gepland stond op 28-02-2015 vandaag gespeeld. Mooie bijkomstigheid was dat wanneer de geel zwarte brigade van het trainersduo Jack en Carl zou winnen, men zich kon kronen tot Herbstmeister.

Na een goede warming up blies scheidsrechter van Zomeren om klokslag 13:00 af voor de wedstrijd nadat Fc Meppel  eerst nog van kant  wilde wisselen ivm de harde wind zon tegen?

We begonnen een beetje rommelig wel al na 3 minuten een spijtende pass op de diepgaande Keizer die niet faalde in de afwerking en dus al na 3 minuten de geel zwarte op 1-0 zette. Dan ga je er eens lekker voor zitten. Maar zoals ik memoreerde het was rommelig na de openingtreffer veelal lange halen naar voren, en dat is niet des alcides c1 dit seizoen. Nee wij moeten het hebben van korte combinaties positiewisselingen om van hieruit gevaar te stichten. Dit duurde even, Fc Meppel drong hierdoor wat aan zetten wat meer druk op de verdedigers en middenveld zodat we ook alleen maar lang konden spelen, of terug op de keeper. Dit laatste werd te weinig  gedaan. We beschikken over een prima meevoetballende keeper dus gewoon inspelen ook. Dit werd ook gecoacht vanaf de kant. Pas na een minuut of 20 kwam het daar ook eindelijk van. Ook door wat positionele omzettingen kregen we er meer voetbal. En drongen we aan op het doel van Fc Meppel wat resulteerde in verdubbeling van de score in de 30st minuut. Een prachtige aanval goed voorgeven door een prima spelende Joep die de bal bij de 2de paal neerlegt en daar hoefde Jurre alleen zijn hoofd maar tegen de bal te zetten om te scoren. Hierna was het Alcides wat de klok sloeg met prima voetbal en het tikkie takkie voetbal was er weer in. Vlakvoor rust konden we wederom juichen, weer was het de prima podiumknecht Boye Keizer die de bal tegen de touwen schoot uit een prima lange bal van laatste man Marnix Jager. Ruststand 3-0 en daar was niks op af te dingen.

Het 2de bedrijf was identiek als de eerste eigenlijk alleen het vroege doelpunt viel niet. En de lange bal werd niet gespeeld. Nee wel bleven we combineren alleen zo leek het was het een tempootje te laag. Er kwamen ook zeker in deze periode wel kansen Joep balletje paal schotje Denny net over, wat kopballetjes net niet krachtig genoeg om de doelman te verschalken, en ook lag die doelman soms gewoon akelig in de weg op een doelpunt aan onze kant.

De 4-0 kwam pas na een minuut of 25, in een prima aanval was de meeopgestoomde laatste man Marnix in het doelgebied aangekomen waar hij de bal met buitenkant links in het uiterste hoekje schoot. Vanaf dit moment gingen de remmen weer los en schakelden we weer over naar een hoger tempo, bij fc meppel moesten ze gedacht hebben dat ze dronken getikt werden.

Uit een corner was 1 van de verdedigers van fc meppel zo vriendelijk om de bal in eigen doel te werken 5-0 met nog 10 minuten te spelen.

Onze in de rust ingevallen rechtsbuiten Elmar had nog wat moois in gedachten. Door een prima aanval kwam hij oog in ook met de Keeper van Fc Meppel en stifte hij de bal over hem heen. We zagen al klappende ouders en de staf kwam al uit de dug out, maar helaas de bal ging net naast, en zo sloten we deze wedstrijd af met een 5-0 overwinning waarbij geen moment in de problemen waren gekomen of zijn geweest.

En ja door deze overwinning zijn we HERBSTMEISTER, wel een wedstrijdje meer dan JVZ maar goed deze moeten de wedstrijd naar maar weer zien te winnen, wij hebben de punten al.

Wat rest dit jaar zijn nog 2 trainingen en 2 zaaltoernooien waarbij we uiteraard weer vol op de aanval voor de winst gaan.