Alcides C2 laat het liggen

Een verre uitwedstrijd in Nieuw Weerdinge. Na 50 minuten rijden eindelijk op het sportpark beland. Na een korte warming up om 11.15 uur de wei in. En het begon veelbelovend, Alcides trok direct het initiatief naar zich toe en creëerde wat kansen. Enkele hiervan hadden net niet de juiste finishing touch en een kopbal van Abdi kon ternauwernood gered worden van de doellijn. Titan moest het voornamelijk van de lange bal hebben op hun snelle spits. Ze hadden 1 echte voetballer maar die kon nog niet vaak een eindpass geven. Het Meppeler publiek was toen nog vol vertrouwen: dit moet kunnen vandaag! Toch was het Titan dat op voorsprong kwam. Na een minuut of 15 een hoge voorzet, en ja hoor op het hoofd van hun langste man zo maar weer het doel in. Niemand die hem even een (professioneel) duwtje geeft of het hem op een andere manier lastig maakte. 1-0 achter tegen de verhouding in. Toch was dit tevens de kentering in de wedstrijd. Titan begon er wat meer in te geloven en werd wat opportunistischer en bij Alcides gingen sommige koppies al hangen of was er wat vervelend commentaar op medespelers.
In de rust aangegeven dat het nog makkelijk zou kunnen tegen deze tegenstander (zeker geen hoogvlieger in deze klasse), maar onze verdedigers konden het in de tweede helft niet meer bolwerken tegen hun veel snellere aanvallers. Het werd uiteindelijk 5-1, meestal door snelle counters van hen en waarbij C2 in de omschakeling veel te traag reageerde en regelmatig met te veel mensen voor de bal stonden. Gelukkig redde C2 de eer door een mooie goal van Abdi na een leuke combinatie. Veel spelers echt onder de maat en gewoonweg de slechtste tweede helft van dit seizoen. De volgende wedstrijden zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden, anders wordt het niet wat met C2. Reporter kon slechts drie spelers aanwijzen die een voldoende scoorden: Jorny, Laura en Romy en de eerste helft Abdi en Devon.