Alcides C2 verliest geflatteerdOp het prachtige sportcomplex in Schoonebeek trad C2 aan tegen een van de drie titelkandidaten SVV.
Stralend zonnetje en een perfecte grasmat moest garant staan voor een leuke pot voetbal. Gelegenheidstrainer Andre had het niet te moeilijk, er was een wissel.
De wedstrijd was amper begonnen of C2 stond al met 1-0 achter. Niet resoluut ingrijpen zorgde dat een SVV speler de bal door een woud van benen in het doel schoot. Dat was natuurlijk wel direct een domper. Toch herpakte C2 zich en kwamen er zeker kansjes. Zo had Richard pech dat de keeper nog net een hand tegen de bal kreeg waardoor deze tergend langzaam net naast het doel rolde. Bij SVV hadden ze een goede voetballer die met wat kap en draaiwerk zich zelf steeds vrij probeerde te spelen. Maar Jorny en kornuiten zaten er bovenop. Des te jammer was het dan ook dat zij op 2-0 kwamen door een dekkingsfout. Een SVV speler kon vanaf elf meter vrij de hoek uitkiezen en deed dat feilloos. Ruststand 2-0 achter met toch zeker kansen voor C2.
In de pauze aangegeven waar op gelet moest worden en proberen om zelf te scoren.
Nadat eerst nog Daniëlle dichtbij was met een schuiver in de korte hoek, was het na tien minuten Richard die knap doorging en hard de 2-1 tegen de touwen joeg. Werd het toch spannend dachten de supporters. Totdat SVV een vrije trap kreeg en deze over de wat te ver voor de goal staande Laura schoot, 3-1. Ook weer een domper aangezien C2 zeker niet onverdienstelijk voetbalde. Helaas snel daarna was het over en uit. Wat wel vaker gebeurde dit seizoen: niet naar de bal kijken, maar een beweging van de tegenstander volgen, en dan ook nog met de rug daarnaar toe gekeerd staan, deed een SVV speler vrij voor het doel komen. Het harde schot vloog er via de binnenkant van de paal weer uit maat tot ieders ontzetting schoot Mika deze in eigen doel. Hij zat er overigens wel strak in.
Daarna nog een mooie voorzet van Wouter over de “hele “en Devon had de hoek voor het uitzoeken. Helaas ging dit schot net naast. Einduitslag: 4-1. Daar waar het ook 3-2 had kunnen (moeten?) zijn. Desondanks ook nu weer een nederlaag met perspectief, want tegen een goede tegenstander was er echt niet slecht gespeld. Nu nog de eigen kansen benutten.
Een compliment heeft reporter nog voor Tim en zijn vader Jaap. Beide aanwezig en ook actief! Klasse!
 
Reporter.