Alcides creëert eindelijk kansen én wint van RKVV Velsen

Alcides heeft zondag een dikverdiende thuiszege geboekt op RKVV Velsen. De Meppeler hoofdklasser creëert flink wat kansen, benut er drie en krijgt geen doelpunten tegen: 3-0.
Al snel in de wedstrijd komt Alcides op voorsprong, na een overtreding van Velsen-verdediger Mischa Plug. Zijn verdedigende actie is prima, maar hij maakt hands. De arbiter is onverbiddelijk en wijst naar de penaltystip. Koen Romme benut de strafschop en helpt Alcides daarmee op weg naar de zege. Wanneer Boye Keizer na 20 minuten op fraaie wijze de 2-0 maakt, knakt er iets bij de Noord-Hollanders.
Het lange restant kan Alcides rustig uitspelen. Kansen op meer zijn er zeker. Maar pas in blessuretijd valt de 3-0. Tristan Veelo is de gelukkige. De jongeling geeft zijn invalbeurt daarmee glans.
Aanzet
Drie punten – het totaal van Alcides komt nu op 14 – zijn het belangrijkste, maar wat ook telt is het spel van de Meppeler hoofdklasser. Vaak speelt Alcides goed, maar worden er geen kansen gecreëerd. Tegen Velsen kan het wél. Bovendien wordt de nul gehouden. Het is nog de vraag of Alcides de eindsprint richting handhaving nu heeft ingezet, maar de goede zege is er in ieder geval een aanzet toe.
Bron: Meppelercourant.nl