Alcides D3 kraakt MSC D3Vorige week hadden we wat ongelukkig verloren van Oostersteek D1, dus vandaag was het tijd voor revanche voor de mannen van onze trainers Faysal en Anouar.

Jorn kon er niet bij zijn, want die geniet van een heerlijke vakantie, maar verder waren we compleet, dus Mika, Devano en Thomas waren er gelukkig weer bij.

We gingen supergoed van start en Issam had op rechts een mooie loopactie gevolgd door een strakke voorzet, die helaas net niet binnengetikt kon worden door Mika. Even later ging Jan-Willem er op rechts vandoor en na een mooie actie knalde hij de bal onhoudbaar voor de keeper in de kruising. 0-1, lekker hoor.
Hierna bleven we goed combineren en ook kansen creëren, maar bij MSC stond een grote en goede keeper op het doel.
Toch werd het even later al weer 0-2, en weer was het Jan-Willem die op rechts z'n man uitspeelde en op snelheid richting de MSC goal ging. De keeper stond vrij ver voor z'n doel en dus lepelde Jan-Willem de bal over de keeper de goal in.

Ook uit de vele strak genomen corners van Donny kwam veel gevaar, maar helaas geen doelpunten.
Achterin gaven we helemaal niets weg, MSC kwam er niet aan te pas en de schaarse counters werden vakkundig geneutraliseerd door onze verdedigers, Amin, Thijmen, Thomas en Devano.

Na de pauze begonnen we meteen weer goed. Mohammed speelde op de middenlijn op rechts strak in op Jan-Willem die z'n tegenstander uitspeelde en op de goal af sprintte, de laatste man van MSC trok hem in de 16 nog onderuit, maar Jan-Willem kon tijdens z'n val nog net z'n voet tegen de bal aanzetten om de 0-3 onder de keeper door te schuiven.

Hierna werd het spel wat rommeliger, maar kansen gaven we nog steeds niet weg. Met Thijmen op het middenveld nu en Crijn achterin kon MSC nog steeds niet gevaarlijk worden.
Toch zou onze keeper Luuk nog een paar keer getest worden, maar gelukkig hebben wij een prima keeper. Een 'lucky' zorgde toch nog voor de 1-3, een bal die net onder de lat achter Luuk verdween.
MSC probeerde aan te zetten, maar dat gaf ons juist meer ruimte. Anthony werd door Elzo alleen op de keeper afgestuurd, maar hij werd afgefloten, onduidelijk was waarom. De vrije trap werd door MSC zo raar genomen dat deze precies bij Bryan terecht kwam. Bryan aarzelde niet en knalde bal vanaf 40 meter met een boog achter de verbouwereerde MSC doelman, 1-4 en meteen de eindstand.

Een schitterende overwinning en met name in de eerste helft heel erg goed gevoetbald mannen. 

Klik hier voor de foto's van Marko Vreeling