Alcides D3 wint stadsderby

Vandaag de tweede wedstrijd om de beker, tegenstander was MSC D3. Net als wij hadden zij de eerste bekerwedstrijd gewonnen, dus het ging echt wel 'ergens' om.
Veel jongens kennen elkaar van school, of van dezelfde klas, of uit dezelfde straat, dus het zijn altijd weer bijzondere potjes tegen onze zwart-witte buren.

We begonnen de wedstrijd erg goed, mooie combinaties en veel druk naar voren en al na drie minuten stonden we met 0-1 voor. Jorn soleerde mooi door de verdediging en prikte bekeken binnen.

Helaas was het na dik vijf minuten alweer voorbij met ons mooie combinatie voetbal. Veel jongens dachten dat het een makkie ging worden vandaag en gingen steeds meer voor zichzelf voetballen, zonde hoor.
Daarbij kreeg MSC een aantal goede countermogelijkheden. Onze keeper Luuk hield ons twee keer op de been, maar de derde counter vloog er in en dus stond het weer gelijk.

Hierna stond het gelukkig al snel veel beter achterin bij ons en na de limonade met een goede uitleg van de trainers over hoe het beter kon gingen we vol goede moed de tweede helft in.

En ja hoor, we speelden weer mooi aanvalsvoetbal en kregen een paar vette kansen. De doelman van MSC was echter net zo goed als de onze en liet een aantal schitterende reddingen zien.
Trainer Anouar had in de rust uitgelegd hoe we bij aanvallende corners moesten gaan staan en zowaar, uit één van deze corners viel de winnende goal. Donny nam de corner, Jan-Willem kopte door en Isam kreeg de bal precies daar waar hij moest staan, kapte z'n tegenstander uit en knalde de bal vanaf de 16 meter, loeihard kruislings in de bovenhoek, de MSC-keeper kansloos latend.

Hierna kregen we de kansen om de wedstrijd te beslissen, maar het bleef tot het einde spannend en de eindstand was dan ook 1-2.

Prima gespeeld mannen, op naar Rouveen!!!