Alcides D5 verovert het grote veld

Met bijna alleen eerste jaars D-spelers was het wel even wennen aan het begin van dit nieuwe seizoen. De spelers moesten aan elkaar wennen en dan ook nog eens aan het spelen op een groot veld. De eerste wedstrijd was een oefen wedstrijd tegen HZVV D5. Op een mooie zonnige donderdag avond werden de eerste ervaringen opgedaan.  De in grote getale meegereisde supporters kregen een leuke wedstrijd te zien. Het was duidelijk even wennen maar met een 4-4 eindstand was iedereen tevreden. De eerste ervaringen waren opgedaan en geen van de spelers wilde meer terug naar het kleine veld.
De tweede wedstrijd was voor de beker tegen JVZ D5. Deze (uit)wedstrijd begon zonder grensrechters maar dat ontging de toeschouwers niet. Snel werden er vlaggen gehaald en was ook dat probleem opgelost. We begonnen de wedstrijd heel sterk en kwamen op een 0-1 voorsprong door een fraai doelpunt van Tim. Dit schudde de tegenstander wakker en deze maakte er gelijk een fysieke wedstrijd van. Vooral de meiden van JVZ, die wat ouder waren dan onze jongens, wisten hier wel raad mee. Nadat we op een 4-1 achterstand waren gekomen konden we pas iets terug doen. De eindstand werd uiteindelijk 5-3. Met veel inzet hebben we verloren van een fysiek sterkere tegenstander.
Zaterdag speelden we de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Noordscheschut D3 die met ruime cijfers van JVZ hadden gewonnen. Het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. De eerste helft was een gelijk opgaande strijd waarbij wij wel iets de overhand hadden. Vlak voor rust scoorde Justin de 1-0 waarmee we ook de rust in gingen. In de rust werd er goed afgesproken dat we in positie moesten blijven spelen. De tweede helft was ook mooi om naar te kijken met kansen over en weer. De buitenspel regel gooide af en toe roet in het eten waardoor er een aantal aanvallen werden afgevlagd. Uiteindelijk scoorde de tegenstander de 1-1 wat ook de eindstand was.
De eerste wedstrijden zijn gespeeld  en het begint allemaal al een beetje te wennen. Het positie spel wordt al beter en ook weten we steeds beter wat buiten spel is. Wat ons betreft mag de competitie beginnen.