Alcides E1 tegen de koploper

Nu Alcides E1 de stijgende voetballijn te pakken heeft, kan koploper d’Olde Veste E1’54 zijn borst natmaken. De jongens gaan dan ook vol vertrouwen de wedstrijd tegemoet. Op vrijdagavond worden we geconfronteerd met een grote tegenvaller. Onze onfortuinlijke brokkenpiloot Max Kruyen, heeft de hardheid van een drempel getest en moest dit bekopen met de wetenschap dat de voet dan niet meer in een voetbalschoen past. Wat weer inhoudt dat er dan op zaterdagochtend niet gevoetbald kan worden.... Vanaf deze plek wensen wij Max dan ook van harte beterschap!

Om vijf over tien blaast leidsman Han voor het eerst op zijn fluit. Met Max’ vervanger Max van den Berg achterin geposteerd gaan de Alcideanen voortvarend van start. Met  vloeiend combinatiespel, worden in de eerste vijf minuten drie kansen gecreëerd. Schoten van Olivier van Leussen, Mart Lammerink en Kas van Schelt leveren niet de gewenste openingstreffer op. Na 10 minuten gebeurt dit wel. Een corner van Olivier belandt op het hoofd van Kas van Schelt die, net als vorige week, onhoudbaar binnen kopt! De verdiende 1-0 is een feit. Keeper Pim Lammerink, die na pas 11e competitiewedstrijden te hebben gekeept (!) onlangs werd uitgenodigd door PEC Zwolle, maakt in de 12e minuut een aanval van Olde Veste onschadelijk. Met een verre uittrap stuurt hij broer Mart de diepte in. Mart neemt de bal ouderwets op de pantoffel, maar zijn bal eindigt via de handen van de keeper boven op de deklat. Een sporadische uitval van Olde Veste levert - tegen de verhouding in -  de gelijkmaker op: 1-1.

Walid Belah wordt in de 21e minuut nog vrij voor de keeper gezet. Een mooie combinatie wordt opgezet door Mick van Laere, die vandaag - niet onverdienstelijk - achterin acteert. De bal wordt via Nordin Benning mooi vrij gespeeld richting Walid. Walid ziet zijn kans schoon, maar zijn bal eindigt op de paal. 2 minuutjes later is het wederom een mooie aanval . Dit keer over vier schijven: Mick, Nordin, Max en Walid. Helaas gaat het schot van Walid net over. Vlak voor het rustsignaal is het keeper Pim die een snoeiharde bal in de korte hoek op miraculeuze wijze klemvast pakt en Alcides daarmee behoedt voor een achterstand.

In de tweede helft gaat Alcides weer vol goede moed aan de bak. Een lust voor het oog voor de neutrale toeschouwer. Eerst is het Pim die in de 5e minuut redt. In de 10e minuut is een aanval van Nordin, via Walid op Olivier die net niet gepromoveerd wordt tot een doelpunt. De eerste 10 minuten zijn voor Alcideanen.

Hoewel we met 8 punten ‘slechts’ op een 9e plek is het heerlijk om te zien dat de geel-zwarten dit seizoen zich op alle gebieden ontwikkelen. Voetbaltechnisch en organisatorisch begint het er goed uit te zien. De leiding van Alcides E1 probeert op te leiden en heeft het resultaat weliswaar hoog in het vaandel staan, maar het voetbalplezier en het ontwikkelingspatroon staan toch nog een paar treetjes hoger. (Helaas is dit niet het geval bij een deel van de leiding van Olde Veste. Zij laten een staaltje van ontoelaatbaar en onacceptabel disrespect zien richting scheidsrechter en (eigen) spelers. Werkelijk elke beslissing van de scheidsrechter of opmerking langs de kant wordt met veel misbaar bekritiseerd. Dit leidt er toe dat een eigen leider zelfs –uit schaamte – op een andere plek gaat staan…. )

Gelukkig voor de spelertjes van zowel Olde Veste als Alcides blijven zij wel op een hele leuke en sportieve manier met de wedstrijd bezig. Dit leidt tot een spannende ontknoping die in de 21e minuut in het voordeel van Olde Veste wordt beslist. Een kans wordt knap in de lange hoek geschoten: 1-2. Aandringen van Alcides levert geen gewenst doelpunt meer op!

Dan maar verliezen… Leve de opleiding! We gaan vol goede moed en met veel plezier de tweede seizoenshelft tegemoet.