Alcides E2 verslaat directe concurrent

Vanochtend vertrok het E2 elftal in het tweede deel van de ochtend naar Steenwijkerwold, om daar tegen de plaatselijke E1 te voetballen. We kwamen voor de winst en dat werd nog een hele kluif. We begonnen sterk en gelijk in de eerste minuut vuurde Aaron uit de tweede lijn al een gevaarlijk schot op doel. We hadden het betere van het spel, alleen waren de spelers uit Steenwijkerwold wat gretiger om de bal. We hadden een klein overwicht en na een goede voorzet van Kyan schoot Camiel niet naast. Kort daarna schoot Fahno de bal nog op de kruising, maar het doelpunt lag er nog steeds niet in. Ook Steenwijkerwold kwam er af en toe gevaarlijk uit en Remco en Aaron moesten af en toe flink aan de bak. Ook Thijn had een paar puike reddingen in huis. Zoals gezegd hadden we het betere van het spel. We kregen en corner. Crijn nam deze goed en Aaron kon de bal binnenkoppen 0-1! Nog maar net bijgekomen van het gejuich zette de tegenstander flink aan.  Ze waren veel gretiger om de bal te veroveren en werden steeds meer gevaarlijk. Binnen afzienbare tijd maakten ze dan ook knap 1-1. Met deze stand gingen we rusten.

In de rust hebben we afgesproken om met z'n allen te knokken voor de winst. We begonnen goed aan de tweede helft. Uit de eerste aanval schoten we net naast. Kort erna gaf Crijn een goede pass op Boyd en die schoot de bal keurig langs de keeper 1-2. Net als na de 0-1 kwam ook nu Steenwijkerwold weer sterk naar voren. Uit de eerste de beste serieuze tegenaanval maakten ze 2-2. Alcides ging op zoek naar de 2-3 en bleef verzorgd voetballen. Jurgen gaf goede passes en pakte regelmatig ballen af en ook Fahno, Camiel en Kyan kwamen gevaarlijk voor het doel. Ondanks dat pakte Steenwijkerwold de bal een keer af en schakelden wij niet snel genoeg om 3-2. We kwamen om te winnen en dus pakten we door. Boyd had nog een goede kans op de 3-3, maar schoot net naast. Ook Thijn bracht nog twee keer goed redding. Het was een mooie wedstrijd en we kwamen verdiend op 3-3. Wederom een corner door een linkspoot, dit maal Kyan. Hij krulde de bal keurig achter de keeper. We drukten nu stevig door en hadden haast om te scoren, omdat de wedstrijd op het eind liep. Na een goede pass van Boyd werd Fahno vrij voor het doel gezet en hij scoorde knap 3-4. Het bleef spannend tot het eind. Niet alleen op het veld, maar ook aan de zijlijn. Dan krijg je nog van die typische momenten die bij zo'n wedstrijd horen. 2x een penalty niet gegeven, harde tackels bleven onbestraft, ouders die zich niet in kunnen houden…..afijn…..na bijna vijf minuten extra tijd floot de scheids de wedstrijd af. Verdiend gewonnen 3-4 en het behalen van de 3e plek hebben we zelf in de hand, volgende week thuis tegen Wolvega.