Alcides E4 pakt eerste punt tegen Olyphia E2

Zaterdag 15 maart 2014

Meppel – Het eerste punt is binnen voor Alcides E4 in de voorjaarscompetitie. Op het kunstgras op sportpark Ezinge pakte het team van de coaches Eric en Roël (die beiden helaas waren verhinderd en een interim-coach hadden geregeld) een verdiend punt tegen Olyphia E2. Lang zag het er echter naar uit dat de thuisclub met lege handen zou komen te staan. In de allerlaatste minuut viel pas de gelijkmaker.
Binnen korte tijd voetbalde Alcides tegen een 0-2 achterstand aan. Een afstandsschot zorgde voor 0-1 en in de negende minuut was het al 0-2 door een snelle counter. De geelzwarten voetbalden beter en meer naar voren, maar kregen twee keer de deksel op de neus. Gelukkig maakte Sander in de 15e minuut 1-2 door goed door te zetten. Even later maakte Ayne de gelijkmaker, maar de gasten uit Noordwolde kwamen nog voor rust weer voor 2-3. Ze lieten van dichtbij keeper Stefan kansloos.
Na de peptalk in de rust (‘Dit kunnen we winnen!’) floot de aan zijn conditie werkende arbiter Henk Haxe voor de tweede helft. Na vijf minuten was er al loon naar werken. Bryan tikte de 3-3 binnen. Lang bleef het gelijk op gaan. In de slotfase viel er toch nog weer een ongelukkige goal uit een corner voor Olyphia. Alcides trok opnieuw ten strijde en naar voren. Er kwamen kansen. De nodige geluk ontbrak. Tot de allerlaatste minuut. Een corner van Job zeilde met een fraaie boog pardoes en in één keer het doel in: 4-4
De strafschoppen verloor Alcides E4 opnieuw. Nu met 3-7. Fons mikte naast, Olyphia nr. 9 zag zijn schot gestopt, Thomas gestopt, nr 7. Olyphia 0-1, Sander over, nr. 8 Oly. 0-2, Amin naast, nr. 6 Oly. 0-3, Job 1-3, nr. 11 Oly. 1-4, Ayne naast, nr. 10 Oly. 1-5, Mika 2-5, nr. 5 Oly. 2-6, Bryan 3-6, Keeper Oly. 3-7, keeper Stefan gestopt.

Alcides E4 – Olyphia E2 4-4
Scoreverloop: 1. Middenvelder Olyphia 0-1 (afstandsschot), spits O. 0-2 (uit counter), 15. Sander 1-2 (schot), 18. Ayne (schot), 20. Spits O. 2-3 (van dichtbij), 30. Bryan 3-3 (na actie), 43. Middenvelder O. 3-4 (na corner), 50. Job 4-4 (uit corner).
Scheidsrechter: H. Haxe (H-zoon).
Toeschouwers: 54.
Opstelling Alcides: Doel: Stefan; achter: Amin, Thomas en Mika; midden: Fons, Ayne en Sander; voor: Bryan en Job.