Alcides E4 wint wel van MSC E4

Zaterdag 1 december 2013

Meppel
Alcides E4 heeft de stadsderby van MSC E4 gewonnen: 2-1. Eigenlijk deed het team van de trainers Eric en Roël wat het eerste niet kan en dat is de ‘buren’ verslaan.
Zonder slag of stoot kwam de zege niet tot stand, want pas in de slotminuut werd de zege veilig gesteld door Alcides E4. De zwartwitten wilden zich absoluut niet gewonnen geven tegen de geelzwarten en gaven alles om in elk geval niet te verliezen. Het duel ging niet gelijk op. Alcides was het grootste deel van de wedstrijd sterker en drukte de opponent ver terug. Kansen kwamen er voor bijna alle spelers, maar de MSC-keeper ranselde de ballen uit het doel en sommige schoten misten de juiste richting. Nog zonder de geblesseerde Bryan, maar met Job in het doel, Amin, Thomas en Mika in de verdediging, Aine en Stephan (ja, ja, hij voetbalde mee) op het middenveld en Sander en Fons als spitsen had al veel eerder de beslissing kunnen vallen. Die viel niet tot vijf minuten voor tijd. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel, namelijk! Een van de spaarzame aanvallen kwam bij keeper Job die de bal niet helemaal goed wegwerkte. De bal werd een prooi voor de MSC-spits die van ver de 0-1 aantekende. Alsof er een leeuw werd losgelaten brulde een voetbalvader van MSC zijn longen leeg. Waarschijnlijk was de man weinig succesjes gewend, want hij ging toch tekeer! Deze bittere pil slikten de Alcideanen snel weg en de aanval werd opnieuw opgezocht. Thomas mocht op links in de voorlaatste minuut een vrije bal nemen. Met een goed gerichte trap versloeg hij eindelijk de MSC-doelman: 1-1. Niet veel later gaf de prima leidende scheidsrechter Henk ‘Leo Horn’ Haxe aan dat er nog een minuut te spelen was. Weer trok de thuisploeg ten aanval  en nu gaf Sander de bal een geweldige trap met de wreef. Het projectiel vloog met een fraaie boog voor de tweede keer achter de MSC-keeper: 2-1. Het gebrul kwam nu uit geelzwarte hoek, maar van acht spelers tezamen met hun begeleiders en hun trouwe supporters. En nogmaals toen het laatste fluitsignaal klonk van onze kwieke arbiter. Kleine dissonant was dat onze verzorger Ali opnieuw twee keer niet bij de les was en weer te laat het veld in hobbelde. Wellicht is een extra training voor Ali een optie voor Eric en Roël om hem eens goed onder handen te nemen. Verder heeft de oma van Mika wel erg weinig van de wedstrijd gezien, hoewel zij wel aanwezig was en niet eens een mobieltje bij zich had. Voor de rest gedroegen de supporters zich netjes en was de derde helft in het nog oude clubhuis als vanouds gezellig.

De strafschoppenserie werd nipt met 3-2 gewonnen door Alcides E4. Spelers Stephan, Mika en Job scoorden en Thomas (gestopt), Aine (gestopt), Sander (naast), Amin (naast) en Fons (gestopt) misten. Keeper Job stopte twee penalty’s, zag twee ballen over vliegen, twee ballen naast gaan en moest twee goals toestaan.

Alcides E4 – MSC E4 2-1
Scoreverloop:  45e minuut MSC-spits (schot van afstand) 0-1, 49. Thomas (vrije trap in één keer) 1-1 en 50. Sander (daverend afstandsschot) 2-1.
Scheidsrechter: Henk ‘Leo Horn’ Haxe.
Toeschouwers: 53.
Opstelling: Doel; Job; verdediging: Amin, Thomas en Mika; middenveld; Aine en Stephan; voorhoede:  Fons en Sander.
Bijzonderheid: Bryan staat te popelen om weer te beginnen en gaat het volgende week weer proberen.
Volgende wedstrijd: zaterdag 8 december, SC Rouveen E2 – Alcides E 4 om 9.00 uur in Rouveen!