Alcides E6 kampioen na bloedstollende thriller

Alcides E6 kampioen!

In een zinderende finale uit tegen mede-koploper Steenwijkerwold E3 zijn de pupillen van leider Henk en trainers Niels en Lammert afgelopen zaterdag najaarskampioen geworden in de derde klasse. Lange tijd zag het er naar uit dat Steenwijkerwold er alleen met de buit vandoor zou gaan, maar na een ijzersterk slotoffensief was het benodigde gelijkspel een feit.

In de eerste helft was Alcides nog niet wakker en werd er veel onnodig balverlies geleden. Steenwijkerwold profiteerde hier goed van door tweemaal te scoren. Toen vlak na rust de 3-0 viel, was er weinig hoop meer op een goed resultaat. Toch herpakte Alcides zich en kwam er meer eenheid in de groep. Goed defensief werk van Jens, Hilde en keeper Ismaël voorkwam dat de thuisploeg verder kon uitlopen. De opbouw vanaf het middenveld door Mattias, Mander en Thijs werd steeds verzorgder en veel dreiging ontstond in de voorhoede door Jesper, Anra en Seger. Laatsgenoemde scoorde uiteindelijk door een hard schot onhoudbaar voor de sterke keeper van Steenwijkerwold.

De 3-2 ontstond vanuit een hoekschop en een kopbal van Mander, die via een tegenstander in het net belandde. Ineens begon ook het meegereisde publiek er weer in te geloven en dat gaf het team vleugels. In de laatste minuut viel dan ook de dikverdiende gelijkmaker door een wereldgoal van Mattias, die bij een hoekschop handig gebruik maakte van de harde wind waardoor de bal er in één keer in krulde.

Eenmaal terug in Meppel werd het team warm onthaald in de kantine, waar de grote beker klaarstond en het kampioenschap werd gevierd met muziek en champagne. Deze prijs pakt niemand ze meer af, op naar de voorjaarscompetitie!