Alcides E6 wint eenvoudig van Steenwijk

Meppel, 9 april 2016

Alcides E6 heeft vandaag goede zaken gedaan door in eigen huis eenvoudig te winnen van Steenwijk E2: 6-1. Hierdoor klimmer de Meppelers naar de tweede plaats in de 3e klasse voorjaarscompetitie.

De eerste helft ging aardig gelijk op. Steenwijk was een aantal keer gevaarlijk, maar het was Thijs die in de rebound de score opende. Al vrij snel viel de gelijkmaker na een hard schot van de spits van Steenwijk. Alcides had zelfs op achterstand kunnen komen, maar een sterke redding van keeper Ismaël voorkwam dat. Door goed verdedigend werk van Hilde en Seger werd de druk steeds groter voor het doel van Steenwijk. De 2-1 kwam wederom van Thijs op aangeven van Anra.

Na rust kwam de thuisploeg snel op een confortabeler voorsprong door een goed indraaiende hoekschop van Mattias die werd ingekopt door Mander. De tegenstander was nu definitief op de knieën gebracht en doelpunten van Jesper (2x) en Mattias bepaalden de eindstand op 6-1.