Alcides eenvoudig naar achtste finale beker

Alcides heeft de kater van de competitienederlaag van afgelopen zondag tegen WVV (2-3) snel van zich afgespoeld. De geel-zwarten wonnen woensdagavond op een koud en guur sportpark Ezinge de bekerwedstrijd tegen Oudehaske met 7-1.
Door deze ruime zege plaatste de equipe van trainer Wilko Niemer zich voor de achtste finale, waarin een uiduel met klassengenoot LAC Frisia 1883 in Leeuwarden wacht.

Zaterdagclub Oudehaske, koploper in de 3e klasse A, werd vanaf het begin opgejaagd door een gretig Alcides. Toch lieten de Friezen zich ook regelmatig gelden, met enkele technisch vaardige spelers. De thuisploeg uit Meppel was echter duidelijk beter op alle vlakken en drukte dat al voor rust in cijfers uit. Wahid Shimeri opende de score door een lage voorzet binnen te lopen (1-0) waarna Peter Fokke vanuit een corner de marge verdubbelde: 2-0. Martin van ’t Ende, die als middenvelder startte maar algauw de spitspositie innam, bepaalde de ruststand op 3-0 middels een prachtige lob.
Ook na de pauze bleef Alcides zoeken naar meer treffers en omdat ook de bezoekers de voetballende oplossing bleven zoeken, bleef het bekerduel voor de toeschouwers het aankijken waard. Van ’t Ende, Jermain Wobbes en invaller Paul van der Tuuk tilden de stand naar 6-0 alvorens Oudehaske wat terug kon doen. Joram Smits (ex-Harkemase Boys) sneed vanaf links naar binnen, omspeelde doelman Danny Bos en bracht de 6-1 op het bord. Deze verdiende eretreffer voor de Friezen werd in de slotminuut gevolgd door de derde treffer van Martin van ’t Ende. Hij kwam goed voor zijn man en schoot de 7-1 binnen, tevens de eindstand.
De uitblinker van Alcides was tevreden, maar ook kritisch over zijn eigen optreden. ‘Drie keer scoren is voldoende, maar het hadden er ook een paar meer kunnen zijn. We kunnen tevreden zijn over ons optreden en hebben het klassenverschil in cijfers uitgedrukt met prima spel.’ 
Bron: meppelercourant.nl