Alcides en Eduard Lindeboom per direct uit elkaar


Voorafgaand aan twee cruciale wedstrijden voor Alcides hebben Alcides en hoofdtrainer Eduard Lindeboom afscheid van elkaar genomen. Volgens het bestuur begon er gemor in de groep te ontstaan en met twee belangrijke wedstrijden in aantocht, tegen ploegen die met Alcides tegen degradatie strijden, is dat voor de prestaties een niet bevordelijke situatie. Wanneer de komende twee wedstrijden verloren gaan wordt handhaving wel een hele zware klus.

Als club willen we wel het gevoel hebben dat we er alles aan hebben gedaan om Alcides in de hoofdklasse te houden, dat dit in dit geval ten koste gaat van de trainer is bijzonder spijtig maar er moet nu wel wat gebeuren, aldus een woordvoerder van het bestuur.

Eduard Lindeboom is een zeer warme persoonlijkheid en ligt erg goed binnen de club Alcides. In de huidige selectie heeft hij als trainer misschien weinig dragende spelers tot zijn beschikking gehad om hem in de groep als trainer te steunen, waardoor de resultaten tegenvallen.

Casper Goedkoop zal de positie van hoofdtrainer de rest van het seizoen bekleden. Hij was al aangesteld als trainer voor het seizoen 2016/2017.