Alcides F1- SC Genemuiden F1

Vandaag stond voor F1 de zware thuiswedstrijd tegen SC Genemuiden F1  op het programma. Dit team is één van de kanshebbers op de titel in de Hoofdklasse 2.
De jongens kregen voor de wedstrijd de opdracht om Genemuiden zo weinig mogelijk op onze goal te laten schieten. Dit moest gebeuren d.m.v. vooruit verdedigen.  Daarnaast was het doel om het veld goed breed te houden om zo meer ruimte te krijgen voor ons positiespel. Op de trainingen laten de jongens regelmatig zien dat ze dit zeer goed beheersen!
We begonnen de wedstrijd met Younes in de goal, Timo linksachter, Mees rechtsachter en voor de verdediging Julian. Het middenveld bestond uit Ynze en Tarik met Dikkie als diepe spits voorin.
Kjeld en Tim begonnen als reserve maar zouden al snel in het veld komen.
In het begin was Genemuiiden wat sterker dan Alcides, ze bleken sterke voetballers te hebben en lieten goed positiespel zien.  Onze verdedigers hielden achterin het doel schoon. Julian en Ynze kregen in de 8e en 10 minuut mooie kansen om de score te openen maar helaas bleek de keeper van Genemuiden niet te passeren. 2 minuten later was het Genemuiden wat een aanval opzette en kwamen gevaarlijk voor het doel van Younes te staan. De bal kwam voor de voeten van de nummer 10 van Genemuiden en hij kreeg van ons de mogelijkheid om te schieten en deze bal ging in de korte hoek bij Younes in de goal. 0-1.
De druk van Genemuiden bleef aanhouden en Younes liet zien dat hij goed kan keepen. In de 17e minuut was er helaas geen houden aan, er was een goed opgezette aanval van Genmuiden, de nummer 9 van Genemuiden was in een hard duel verwikkeld met Julian en kon goed afronden en schoot de 0-2 binnen. Vlak voor de rust kregen we nog een hele goed kans op de 1-2. Vanuit onze verdediging kwam de bal bij Ynze, hij speelde de bal door naar Kjeld voor de goal. Kjeld schoot hoog en hard maar de keeper kon de bal nog met de vingertoppen aanraken en tikte de bal over! Jammer! Hierdoor was de ruststand 0-2.
Het verdiende bekertje Ranja smaakte prima! Julian nam het keepersshirt over van Younes en kon zijn nieuwe handschoenen uitproberen!
Jan Willen en Gert-Jan gaven aan dat we goed speelden maar niet moesten vergeten om vooruit te blijven verdedigen, dit moet nml. voorin al beginnen!
De Alcideanen lieten in de 2e helft zien dat ze nog niet verslagen waren! Zoals altijd knokten ze er weer hard voor en zodoende bleven we kansen krijgen. In de 7e minuut van de 2e helft kreeg Tim de bal en passte de bal naar Ynze waardoor hij kon gaan uithalen. Hier dacht een speler van Genemuiden anders over en duwde Ynze omver.! De goed fluitende Ilias gaf heel terecht een penalty voor ons! Ynze ronde dit perfect af en de spanning was weer terug in de wedstrijd. Gert-Jan werd nu weer fanatieker in de coaching om de jongens van Alcides te stimuleren! Dickie gaf nog een mooie voorzet maar niemand kon dit afmaken. Zoals vaker werd de aanval overgenomen door onze tegenstander en zij schoten helaas de bal binnen omdat wij vergaten om naar de bal toe te gaan waardoor er geschoten kon worden. 1-3. Genemuiden kreeg wat kansen, wij nog een enkele en in de 15 e minuut kregen wij wederom een corner. Deze werd genomen door Ynze, normaal gesproken zou 1 van onze jongens de bal inkoppen maar dit hoefde deze keer niet. De keeper van Genemuiden schoot de bal in eigen goal waardoor het 2-3 werd!
De laatste 5 minuten hebben we gevochten als leeuwen om nog een goal te maken. Timo kreeg nog de kans op 3-3 maar zijn keiharde schot ging maar rakelings over de goal. De eindstand gaat dan ook de boeken in 2-3!
De jongens hebben weer laten zien dat ze elke week beter worden! Als ze zich zo blijven ontwikkelen als nu gaan we binnenkort onze eerste punten halen , daar ben ik van overtuigd! Complimenten aan alle jongens van F1!! Deze werden na de wedstrijd ook nog gegeven door het publiek, zij hadden een erg leuke wedstrijd gezien!
Op naar volgende week! De bekerwedstrijd tegen de Weide F1.