Alcides F1 - SVN '69 F1

Vanochtend stond de wedstrijd Alcides F1 tegen de buren van SVN’69 F1 op het programma. Gelukkig mocht de F1 op het kunstgras, zodat er geen stress was over een eventuele afgelasting. SVN F1 kenden wij al, aangezien, wij een maand geleden een oefenwedstrijd tegen ze hadden gespeeld. Die wedstrijd eindige door een goal van ons in de laatste seconde  ternauwernood in 3-3. Alcides F1 wist dus dat het vandaag aan de bak moest.

Vanaf minuut één was het strijdplan van trainers Gert Jan en Jan Willem duidelijk. Druk zetten naar voren en zorgen dat SVN zo weinig mogelijk tijd krijgt bij het opbouwen. Dit werkte vanaf het begin  al goed en binnen 2 minuten scoorde Younes al de 1-0. Deze goal was zijn eigen verdienste, omdat hij niet opgaf, doorzette, de bal veroverde en uiteindelijk scoorde.

Gesteund door dit vroege doelpunt speelde Alcides F1 bij vlagen zeer goed en verzorgd voetbal. Er werd veel over gespeeld en ook via de zijkanten verliepen de aanvallen prachtig. Er werden zeer veel kansen gecreëerd, maar de keeper van SVN stak vandaag in een bloedvorm. Schoten van afstand, of van dichtbij, alles pakte hij.  Het voetbal van Alcides bleef verzorgd en uiteindelijk was er een eigen doelpunt voor nodig om de 2-0 op het scorebord te krijgen. De enkele keer dat SVN er in de 1ste helft uitkwam, bleek eens te meer dat onze verdediging goed stond te verdedigen en zeer snel was. 1 x moest onze keep Timo redden en dit deed hij dan ook goed. 2-0 was de ruststand.

In de 2de helft was er sprake van een ander beeld. SVN kwam beter in de wedstrijd, speelde goed verzorgd voetbal en Alcides zocht het meer in de individuele acties.  Goede aanvallen kwamen niet tot een doelpunt omdat de vrije man net niet gezien werd, of dat er teveel alleen gegaan werd.  Verdedigend bleven wij echter overeind en stonden, Mees, Julian en Timo telkens goed opgesteld. Tim onze keeper van de 2de helft heeft weinig te doen gehad. Ilias, de scheids van vandaag, floot uiteindelijk af zonder dat er in deze helft gescoord werd.  De 1ste overwinning in de competitie is een feit (wedstrijd tegen MSC telt helaas niet meer mee), en daar hebben de jongens en de trainers zeer hard voor gewerkt. Terecht kreeg iedereen dan ook applaus na afloop.

Volgende week Flevo Boys F1 en a.s. maandag is er geen training ivm Sint Maarten.